Πόσα «έχω να σε δω από πέρυσι» άκουσες με την επιστροφή στη δουλειά;

Η πρώτη μέρα του 2024 στη δουλειά πέρασε και αποστηθίσαμε τις πιο κλισέ ατάκες της.

Είναι πιο γραφικές και από την Ακρόπολη, ενδεχομένως και πιο πολύ. Και ο ατάκες, όπως και οι τύποι που τις ξεστομίζουν. Τα έχεις συνηθίσει τα συγκεκριμένα σχόλια από τους φίλους σου με τους οποίους δεν πέρασες μαζί το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, θα βαρεθείς να τα ακούς στην πρώτη μέρα του έτους στο γραφείο από όποιον συνάδελφο πετύχεις μπροστά σου. Έτσι πάει πάντα, δυστυχώς. Εκτός και αν είσαι κανένας ανύπαρκτος. 

 

 

Εδώ που τα λέμε το μεγαλύτερο ποσοστό όσων σου κάνουν τις εξής ερωτήσεις για την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα στο γραφείο είναι εκείνοι που δεν τους έχεις και τόσο κοντά σου, αυτοί που δεν ενδιαφέρθηκες να ευχηθείς στις γιορτές ή ακόμα και να μην απαντήσεις στο «καλή χρονιά» που σου έστειλαν.

H εβδομάδα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι πραγματικά χωρίς νόημα.

Η πρώτη μέρα του ’24 κυλάει κάπως έτσι

Αρχικά για να μπεις στο mode δουλειάς απαιτείται να περάσεις ένα βασικό στάδιο συναισθημάτων γεμάτο ξενέρα και συνειδητοποίησης λανθασμένων επιλογών κατά τη διάρκεια των διακοπών αλλά και από αυτό το μίνι τσίμπημα του μυαλού το οποίο θα σε τοποθετήσει από την νιρβάνα της χριστουγεννιάτικης άδειας στην ηλεκτρική καρέκλα του γραφείου. 

 

 

Ο λόγος δεν είναι τόσο η εργασία, όσο το «ίδρυμα» και τα πρόσωπα τα οποία θα δεις και θα σε κάνουν να το καταπιείς, θες-δεν θες. Ακριβώς επειδή θα τους δεις, θα ακούσεις (αναγκαστικά) τις πλέον συνηθισμένες και πραγματικά βαρετές ατάκες που σου λένε όλοι περιμένοντας σε αναγκάζουν να απαντήσεις, αυτή που απαιτεί να ξεχάσεις την κατάσταση καλοπέρασης ή ξεκούρασης στην οποία βρισκόσουν πριν λίγες ώρες.

Μια και μιλήσαμε για γραφείο, διάβασε για τις 5 κατηγορίες τεμπέληδων που έχει κάθε γραφείο.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ γεμάτο κλισέ ατάκες και αν θεωρείς πώς κάποια μας ξέφυγε μπορείς να τη συμπληρώσεις στο facebook μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved