Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2023 είναι όσο χάλια τις περιμέναμε

Τουλάχιστον δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι καλό από τη νέα χρονιά κι έτσι δεν θα απογοητευτούμε.

Το γέρικο 2022 μας αποχαιρετά, πάει η δικιά του η σειρά, αλλά το 2023 θα είναι πολύ χειρότερο σύμφωνα με τον Νοστράδαμο, τον μέτριο προφήτη που βλέπει τον κουβά μισογεμάτο σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του. Μπορεί να μην είδαμε όσα φοβερά και τρομερά είχε πει ότι θα δούμε το 2000, αλλά είχε δει άλλα δυσάρεστα πράγματα όπως την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. 

Το βιβλίο του με τίτλο Les Prophéties, δηλαδή Οι Προφητείες, τυπώθηκε το 1555 και δεν έχει κάποια άμεση σχέση με τις Προφητείες που τραγούδησε η Δέσποινα Βανδή μισό αιώνα μετά. Ωστόσο εκεί έχει καταγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλα όσα νόμιζε ότι θα συμβούν στους αιώνες που έρχονται. Αν πάρουμε το περίπου μέτριο ποσοστό επιτυχίας τους στις προβλέψεις, πάμε να δούμε τι έχει πει για το 2023 ώστε να ποντάρουμε κορώνα-γράμματα το τι θα συμβεί και τι όχι. 

 

 

Το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι η μόνη μας σταθερά τα τελευταία χρόνια και αυτή θα μας συντρ0φέυσει και το 2023. Ένας μεγάλος πόλεμος θα ξεσπάσει και από τα συμφραζόμενα μάλλον εννοεί ότι η ρωσοουκρανική διένεξη θα επεκταθεί. Οι νεκροί θα είναι πολλοί και σε ό,τι αφορά την έκταση του πολέμου, ο Γάλλος αστρολόγος δίνει μια κάπως ασαφή οριοθέτηση αναφέροντας ότι η η πόλη της Rouen θα μείνει ανέπαφη από την τυραννία. 

Σε ένα άλλο σημείο, ο Νοστράδαμος προβλέπει ένα είδος φωτιάς από τον ουρανό, που με τα σημερινά δεδομένα ερμηνεύεται σαν βομβαρδισμός/αεροπορική επίθεση ή πτώση μετεωρίτη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι αυτή η φωτιά από τον ουρανό θα χτυπήσει κάποια οικία μονάρχη/ηγεμόνα, άρα μιλάμε για βομβαρδισμό που ίσως σχετίζεται με τον πόλεμο. Ένας πόλεμος που θα φέρει μεγάλη πείνα και μάλλον το βλέπουμε ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

 

Με το γνωστό δραματικό του στυλ, ο παρ’τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου, αναφέρει ότι το σιτάρι θα γίνει τόσο σπάνιο και ακριβό που πολύς κόσμος θα στραφεί προς τον κανιβαλισμό. Λίγο υπερβολικός εδώ, αλλά το πιάνουμε το νόημα. Αντίστοιχα υπερβολικός, αλλά κατά περίεργο τρόπο σωστός στην πρόβλεψη, είναι για την πορεία της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο ήλιος θα είναι τόσο καυτός που θα βράσουν τα ψάρια της Μαύρης Θάλασσας. Πολύ ντράμα ο Γάλλος, αν και θα έπρεπε να προβληματίζει την ανθρωπότητα ακόμα και μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1°. 

Στα ελάχιστα θετικά που προβλέπει για τη χρονιά που έρχεται, είναι κάποιου είδους «πάτημα» του ανθρώπου στον πλανήτη Άρη. Ο Elon Musk έχει δώσει τη δική του πρόβλεψη, η οποία πατάει σε πιο σοβαρά επιστημονικά δεδομένα, και την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη την τοποθετεί κάπου στο τέλος της δεκαετίας, εκτός κι αν υπάρξει κάποια τρομερή τεχνολογική εξέλιξη που δεν την ξέρουμε ακόμα…

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved