Τελικά πόσο θα κοστίσει φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Μπορεί να έχεις υπολογίσει τα πάντα αλλά σίγουρα κάτι θα σου ξεφύγει στο τέλος.

Φέτος θα είναι σίγουρα πιο ακριβό από πέρυσι. Αυτό είναι μάλλον αυτονόητο με την ακρίβεια που μαστίζει όλο τον κόσμο, τα σούπερ μάρκετ αλλά και γενικότερα την αγορά. Δεν θα είναι εύκολα φέτος τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους από εμάς μιας και έχει ήδη καταγραφεί μία αύξηση στις τιμές κατά 11%. Ακριβότερο λοιπόν θα είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος για τον μέσο Έλληνα. Αυτό βέβαια δεν έχει ακριβώς σημασία μιας και πάλι εμείς θα προσπαθήσουμε να τα έχουμε όλα πάνω στο τραπέζι ακόμη κι αν χρειαστεί να κόψουμε από αλλού.

 

Οι πηγές είναι επίσημες κι έρχονται από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ).

 Το στόλισμα του δέντρου για τον άνδρα είναι ένα αγκάθι στην καρδιά

 
 

Το Ινστιτούτο προχώρησε σε έρευνα όπως κάνει και κάθε χρόνο και κατέληξε σε συμπεράσματα που δεν θα μας κάνουν πολύ χαρούμενους. Το περιμέναμε όμως γιατί οι τιμές έχουν ανέβει έτσι κι αλλιώς οπότε ήταν μάλλον επόμενο να συμβεί κι αυτό στα δικά μας Χριστούγεννα. Το κόστος για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, 6 έως 8 ατόμων, κυμαίνεται από 92,55 έως 127,07 ευρώ.

 

 
 

Πρόκειται για μεταβολή της τάξης του 11,6% έως 12,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2021. Η αύξηση είναι μεγάλη. Τα ποσοστά αυτά διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή και τον πληθυσμό. Επίσης για την εκτίμηση του κόστους του τραπεζιού δεν υπολογίζεται το εορταστικό καλάθι του καταναλωτή. Τα μοναδικά προϊόντα που δεν αυξήθηκαν είναι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Πάλι καλά, κάτι είναι κι αυτό θα μου πεις. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved