Associated Press Oppenheimer: O Christopher Nolan σκηνοθέτησε μίνι πυρηνική καταστροφή

Όταν η ταινία μιλάει για ατομική βόμβα και σκηνοθέτης είναι ο Nolan, αν είσαι παπαράτσι καλύτερα να μην πλησιάσεις στο σετ.

Περιμέναμε πως και πως τη νέα ταινία του Nolan ο οποίος φημίζεται για τη εμμονή του με τις σκηνές δράσης, τις μεγάλες εκρήξεις και τα κατεστραμμένα οχήματα. Τώρα όμως ο μεγάλος σκηνοθέτης το πάει ακόμη πιο πέρα και μαζί με το συνεργείο του στήνει μία κανονική πυρηνική έκρηξη για τις ανάγκες της νέας του ταινίας για τον διάσημο εφευρέτη της ατομικής βόμβας, Oppenheimer. Μέχρι σήμερα η πιο extreme σκηνή που είχε γυρίσει ήταν η καταστροφή ενός ολόκληρου Boeing 747 για την ταινία Tenet. Τώρα όμως απλά έχει ξεφύγει εντελώς και ο αθεόφοβος στήνει μία (σχεδόν) κανονική πυρηνική έκρηξη που θα μας πάρει εντελώς τα μυαλά.

 

 

Ο Christopher Nolan δεν συμπάθησε ποτέ τα συνηθισμένα

Ο Nolan έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την αγάπη που έχει με τα «αληθινά» εφέ και όχι τα CGI. Ωστόσο, η ενέργεια στην οποία προχώρησε για λογαριασμό της νέας του ταινίας Oppenheimer ήταν απροσδόκητη. Πραγματικά κανείς δεν περίμενε να κάνει κάτι τόσο ακραίο. Περί τίνος πρόκειται όμως αυτή η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Nolan; Πρόκειται για το φιλμ που επικεντρώνεται στον δημιουργό της ατομικής βόμβας, Robert J. Oppenheimer, που θα υποδυθεί ο Cillian Murphy. Ας δούμε όμως τι ακριβώς δήλωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης σχετικά με την επίμαχη αυτή σκηνή:

 

 
 

«Νομίζω ότι η αναπαράσταση της δοκιμής Trinity (της πρώτης έκρηξης πυρηνικού όπλου στο Νέο Μεξικό), χωρίς τη βοήθεια ειδικών εφέ, ήταν μια τεράστια πρόκληση. Ο Άντριου Τζάκσον, ο επόπτης μου για τα οπτικά εφέ, που τον έβαλα από νωρίς στο κόλπο, εξέταζε πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά από τα οπτικά στοιχεία της ταινίας πρακτικά. Από την αναπαράσταση της κβαντικής δυναμικής και της κβαντικής φυσικής, την ίδια τη δοκιμή Trinity, μέχρι την αναπαράσταση, του Λος Άλαμος πάνω σε ένα υψίπεδο στο Νέο Μεξικό σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πολλές από τις οποίες ήταν απαραίτητες για την ταινία, όσον αφορά τις πολύ δύσκολες συνθήκες εκεί έξω - υπήρχαν τεράστιες πρακτικές προκλήσεις».

Το Oppenheimer είναι βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer». Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα αποτελεί την πρώτη πλήρη βιογραφία του διάσημου φυσικού - ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες του 20ού αιώνα. Το βιβλίο βασίζεται σε χιλιάδες φακέλους και επιστολές που συγκεντρώθηκαν από τεράστια αρχεία του FBI και περίπου εκατό συνεντεύξεις με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους του φυσικού.

Το φιλμ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου του 2023.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved