Assosiated Press Η γερμανική ΕΠΟ θεωρεί πώς φταίνε οι WAGs για το ναυάγιο στο Μουντιάλ

Πυρ, γυνή και θάλασσα μόνο μπορούν να σταματήσουν τα Πάντσερ, σύμφωνα με Γερμανούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες που πιστεύουν ότι λόγω των γυναικών τους δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους οι παίκτες την εθνικής.

Η Γερμανία βίωσε τον δεύτερο σερί αποκλεισμό της σε Μουντιάλ από τη φάση τον ομίλων και αυτή τη φορά τους πέρασε μέχρι και η Ιαπωνία. Ήταν θέμα χρόνου να αναζητήσουν οι Γερμανοί ευθύνες για την παταγώδη αποτυχίας της ομάδας που κάποτε ήταν καταδικασμένη να κερδίζει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Bild, η συνεδρίαση της γερμανικής ΕΠΟ που διερεύνησε τα αίτια του ναυαγίου, κράτησε δύο ώρες και μεταξύ άλλων συμμετείχε ο πρόεδρος Bernd Neuendorf και ο αντιπρόεδρος Hans Joachim Watzke. Ανάμεσα στα πιθανά αίτια, αυτό που ξεχώρισε ήταν η παρουσία των οικογενειών των παικτών στο ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τη Νασιοναλμανσάφτ. 

 

 

Η πρόσκληση στις γυναίκες των ποσοδφαιριστών έγινε αμέσως μετά την ισοπαλία με την Ισπανία, για να ανέβει κάπως το ηθικό ενόψει του παιχνιδιού με την Κόστα Ρίκα, αλλά αυτό έφερε γκρίνια στο γερμανικό στρατόπεδο. Πολλοί ήταν αυτοί που μιλούν για ένα πολύ χαλαρό κλίμα, σαν να πήγαιναν διακοπές με την οικογένεια, κάτι που δεν άφησε συγκεντρωμένους τους Γερμανούς που είδαν το ταξίδι στο Κατάρ σαν ταξίδι αναψυχής στο Ντουμπάι. 

Ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας, Hansi Flick, πιστεύει ότι όλο αυτό είναι ένα ηλίθιο παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών και κατασκευής ενόχων. Η ομάδα απλά δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της κληρονομιάς που έχει το γερμανικό ποδόσφαιρο στις διεθνείς διοργανώσεις και αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι η όσο τον δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι σε 2 χρόνια είναι το Euro, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας και το εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει έναν παραπάνω λόγο για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

 

Άλλωστε εκεί δεν γίνεται να κρατήσουν τις γυναίκες μακριά από τους άντρες τους, εκτός κι αν αντί για ξενοδοχείο τους κλείσουν σε κάνα μοναστήρι.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved