pexels Oι Αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν «πασατέμπος» και τα πουλούσαν στο Κολοσσαίο

Τι νόμιζες; Δεν θα είχαν αντίστοιχα ποπ κορν για να ευχαριστιούνται τις μονομαχίες;

Όταν συμμετέχετε σε ένα αθλητικό γεγονός, ποιο είναι το σνακ της επιλογής σας; Εάν τα πρόσφατα ευρήματα από μια ομάδα ιστορικών που εξερευνούν τους υπονόμους κάτω από το Κολοσσαίο της Ρώμης είναι κάποια σοβαρή ένδειξη, μπορεί κάλλιστα να γίνετε μάρτυρες σε μια παράδοση που χρονολογείται σχεδόν 2.000 χρόνια πίσω.

Όπως αποκαλύπτει ένα νέο άρθρο στο περιοδικό Smithsonian, τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν περιλαμβάνουν μια σειρά από κρέατα, φρούτα και ξηρούς καρπούς – οπότε αν έχετε τσιμπήσει ποτέ ένα χοτ-ντογκ, ένα σακουλάκι με φιστίκια ή ηλιόσπορους στο γήπεδο ή στην αρένα της περιοχής σας, δεν είναι πολύ μακριά από αυτούς τους αρχαίους θεατές. Ναι οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν τα δικά τους σνακς και δεν είναι καθόλου αφύσικο.

Σκηνές από σκετσάκι ΑΜΑΝ έζησε αγγλική οικογένεια μετά από λογαριασμό ρεύματος 1 εκατομμυρίου

 
 

Η διαδικασία διερεύνησης και καθαρισμού των υπονόμων του Κολοσσαίου - η οποία, για την ιστορία, περιλαμβάνει ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας - είναι σχετική για πολλούς λόγους. Ανακάλυψαν πως τα σνακ προσφέρουν στους ιστορικούς μια καλύτερη αίσθηση του πώς ήταν η καθημερινή ζωή στη Ρώμη πριν από 1.900 χρόνια. Η διαδικασία της εξόρμησης στην ιστορία μέσω των υπονόμων επιτρέπει επίσης στους σύγχρονους ιστορικούς και επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα την υποδομή που βοήθησε να παραμείνει η πόλη λειτουργική.

Ενώ οι συνήθειες του "πασατέμπος" των αρχαίων Ρωμαίων μπορεί να έχουν τον απόηχό τους στις μέρες μας, άλλα στοιχεία της συνήθειας τους όμως διαφέρουν ουσιαστικά. Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας μια άλλη ανακάλυψη που έγινε στους υπονόμους - πολλά οστά ζώων, που πιστεύεται ότι ήταν υπολείμματα ζώων που είτε πολεμούσαν μεταξύ τους είτε χρησιμοποιούνταν για κυνήγι εντός της αρένας. Αυτή είναι μια πτυχή του παρελθόντος που μπορούμε να μεταδώσουμε με ασφάλεια. Το αστείο είναι πως τα αρχαία «Δρακουλίνια» ήταν απλά κομμάτια από παστό κρέας ή ξηρούς καρπούς. Ναι οι Ρωμαίοι το διασκέδαζαν κι ας μην είχαν Netflix.

Πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved