Associated Press O Brendan Fraser θα είναι για πάντα μία cult φιγούρα στην καρδιά μας

Η τελευταία του ταινία "The Whale" μας δίνει αφορμή για ανασκόπηση.

Ό,τι και να κάνει ο Brendan Fraser, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μένει στην ιστορία του cult στον κινηματογράφο. Ποιος δεν θυμάται το επικό The Mummy, ποιος δεν θυμάται τον Γκαφατζή της Ζούγκλας και φυσικά όλοι μας θα θυμόμαστε για πολύ καιρό το The Whale, το έπος που γύρισε μαζί με τον Darren Aronofsky. Μετά από 13 χρόνια απουσίας από την οθόνη, επέστρεψε και μάλιστα με τεράστιες αξιώσεις. Ο Brendan Fraser ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της γενιάς του και γι' αυτό φταίει η ταινία The Mummy. Μία ταινία που σήμερα θεωρείται κάτι παραπάνω από cult κι έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Εκτός από αυτή την ταινία, όπου και να εμφανιζόταν μετά, κυρίως σε μικρούς ρόλους, έκανε πάταγο, το ταλέντο του ήταν αστείρευτο και η δραματική του ικανότητα τεράστια. Κάτι όμως είχε κολλήσει στο πρόσωπο του και όλοι τον συνέδεαν αυτόματα με τον κυνηγό της Μούμιας, ένας μοντέρνος Ιντιάνα Τζόουνς. Τώρα όμως με την νέα ταινία του δασκάλου της κάμερας, Aronofsky, The Whale, αυτό πάει να αλλάξει.

 

 
 

Brendan Fraser: Το χειροκρότημα στο Φεστιβάλ Βενετίας που του έσωσε τη ζωή

Ποιος είναι όμως ο Aronofsky; Σίγουρα θα πρέπει να θυμάστε μία ταινία που άφησε εποχή. Ρέκβιεμ για ένα όνειρο. Από εκεί και πέρα ο Aronofsky έκανε μόνο αριστουργήματα στην καριέρα του με αποκορύφωμα τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε με την ταινία O Παλαιστής. Περί τίνος πρόκειται όμως το σενάριο του The Whale; Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Samuel D. Hunter και ακολουθεί την ιστορία του Τσάρλι, ενός απομονωμένου καθηγητή αγγλικών κοντά στο τέλος της ζωής του, που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του για μια τελευταία ευκαιρία. Ο Fraser φορούσε για τις ανάγκες του ρόλου ένα ειδικό κοστούμι που ζύγισε 123 κιλά και χρειαζόταν μέχρι και έξι ώρες για να το φορέσει, ανάλογα με τη σκηνή. Μιλώντας στο Variety, αποκάλυψε πως όταν έβγαζε το προσθετικό κοστούμι του, είχε ζαλάδες, ενώ «ανακάλυψε μυς που δεν ήξερε καν πως είχε» με το να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος.

 

 

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η ενσάρκωση ενός σοβαρά παχύσαρκου ανθρώπου τον δίδαξε πως όσοι έχουν παρόμοια σώματα είναι ασύλληπτα δυνατοί, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Πως είναι όμως ένας κυριολεκτικά ΜΕΓΑΣ σταρ της δεκαετίας του '90 να επιστρέφει με έναν τόσο απαιτητικό ρόλο; Αυτό δηλώνει δύναμη και θέληση για εξέλιξη. Μπορεί αυτό το διάλειμμα των 13 χρόνων από τις κάμερες να του δίδαξε ένα μάθημα στην υποκριτική. Το να υποδύεται έναν παχύσαρκο άνθρωπο του έμαθε πολλά για τη ζωή και τις άγνωστες εκφάνσεις της που δεν μπορούμε να δούμε. Δεν είναι τυχαίο πως ο Aronofsky επέλεγε τον Fraser, δεν θα μπορούσε πραγματικά κανείς άλλος εκεί έξω να τον παίζει καλύτερα. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται και η δραματική δεινότητα του Fraser, πήρε έναν φαινομενικά άσχετο ρόλο για τα δεδομένα του και τον απογείωσε. Όλοι αναφέρουν πως το The Whale πάει για Όσκαρ.

 

 
 

«Νομίζω πως ο Τσάρλι είναι μακράν ο πιο δύσκολος ήρωας που έχω ενσαρκώσει γιατί η υπερδύναμή του είναι να βλέπει το καλό στους άλλους και να το βγάζει στον εαυτό του, κι αυτό δεν είναι εύκολο να το αποδώσεις» σημείωσε ο Fraser, προσθέτοντας πως ο ρόλος τού Τσάρλι ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Εμείς του το δίνουμε από τώρα πάντως το Όσκαρ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved