Associated Press Ο Ζακ Γαλυφιανάκης και η απίστευτη ιστορία με την άστεγη γυναίκα

Μία γυναίκα που ζούσε στο δρόμο του χρωστάει τη ζωή της.

Ο Ζακ Γαλυφιανάκης έχει να το λέει, μπορεί να αναστατώνει όλο το κόσμο μόνο με μία του γκριμάτσα. Είναι τόσο συμπαθής σε όλους που ακόμη κι όταν παίρνει το σοβαρό του ύφος όλοι γελάνε. Κανείς όμως δεν μπορεί να τον πει γελοίο. Ίσα, ίσα, η ιστορία που θα σας πούμε μόνο γελοία δεν την λέει κανείς. Είναι μία ιστορία που πραγματικά φέρνει δάκρυα στα μάτια. Ο διάσημος ηθοποιός έκανε τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου πολύ καλύτερη. Πώς;

Πάμε πίσω στο χρόνο και σε τόπο. Πίσω στο σκληρό Λος Άντζελες, την Πόλη των Αγγέλων που δεν συγχωρεί κανέναν άστεγο. Η Mimi Haist είναι μια 87χρονη γυναίκα από το Λος Άντζελες που δουλεύει εθελοντικά στο αυτόματο πλυντήριο. Ζει με φιλοδωρήματα που της δίνουν οι πελάτες. Οι νύχτες της είναι πολύ δύσκολες και οι μέρες της το ίδιο. Έχει βρει αυτό το μικρό αυτοσχέδιο επάγγελμα για να βγάζει μερικές πενταροδεκάρες. Είναι άστεγη από τα 50 της, έχει μάθει τη σκληρή ζωή του δρόμου αλλά πλέον έχει κουραστεί, τα κόκαλα της δεν την συγκρατούν, δυσκολεύεται να ζήσει.

Ο Ζακ Γαλυφιανάκης δεν θα πει ποτέ στα παιδιά του ότι έπαιξε στο Hangover

 
 

Πριν πολλά χρόνια ο Ζακ είχε μπει στη ζωή της από λάθος. Το αυτόματο πλυντήριο είναι το σπίτι της, ζει ανάμεσα από δύο σειρές μηχανήματα. Της κάνουν τη χάρη και την αφήνουν να κοιμάται εκεί για να μην πεθάνει από το κρύο και την βροχή. Πριν σχεδόν 30 χρόνια τον Ζακ δεν τον ήξερε κανείς, προσπαθούσε να γίνει διάσημος, γνωστός, να βγάλει χρήμα, να παίξει σε καλές και μεγάλες παραγωγές. Ο Ζακ ήταν ένας άγνωστος κωμικός το 1994 όταν πρωτογνώρισε την Mimi. Ζούσε στο αυτόματο πλυντήριο βοηθώντας τους νεαρούς ηθοποιούς που προσπαθούσαν να γίνουν γνωστοί, να πλύνουν τα ρούχα τους. Και κάπου εκεί ξεκίνησε μία φιλία που θα κρατούσε. Μία φιλία που θα έσωζε μία ζωή.

 

maxresdefault

 

Ο Ζακ είχε συμπαθήσει την κυρία από το πλυντήριο, την έβλεπε κάθε μέρα, γελούσαν μαζί, η τύπισσα αυτή, παρόλο που ήταν μεγάλη σε ηλικία, είχε κάτι το ξεχωριστό, κάτι που πάντα έκανε τα μάτια της να γυαλίζουν από ζωή. Όταν ο Γαλυφιανάκης έγινε γνωστός τελικά χάρη στο «Hangover» το 2009, ο ηθοποιός σταμάτησε να συχνάζει στο αυτόματο πλυντήριο. «Μάλλον έχει δικό του πλυντήριο και στεγνωτήριο τώρα», σκέφτηκε η Haist. Παρόλα αυτά, ο Ζακ δεν ξέχασε τη Mimi ποτέ. Τι έκανε; Πραγματικά μας έρχονται δάκρυα στα μάτια.

Οι δυο τους έχασαν επαφή μέχρι 4 χρόνια πριν, το 2011, όταν έμαθε ότι η Mimi είχε διωχθεί από το αυτόματο πλυντήριο. Τότε ο Ζακ πήρε μια γενναία και ανιδιοτελή απόφαση. Η Mimi θα έπαιρνε ένα πραγματικό σπίτι. Και μάλιστα αυτό το σπίτι θα το πλήρωνε ο προστάτης άγγελος της ο Ζακ. Ποιος το κάνει αυτό πραγματικά; Ποιος αγοράζει ένα σπίτι σε μία άστεγη γυναίκα; Ο Ζακ το έκανε και της έσωσε τη ζωή.

 

 
 

Ο Ζακ της αγόρασε ένα διαμέρισμα και ζήτησε τη βοήθεια της Renee Zellweger για να το επιπλώσει και να το κάνει να δείχνει σαν πραγματικό σπιτικό. Ο Ζακ πληρώνει επίσης τους λογαριασμούς της. Αλλά όχι μόνο. Έπρεπε να διασφαλίσει ότι η Mimi θα νιώθει σαν αληθινή σταρ, αφού είναι, όπως λέει ο ίδιος. Ο Ζακ την έχει πάρει μαζί του σε αρκετές πρεμιέρες ταινιών, με πιο πρόσφατη το «The Hangover Part 2». Την αγαπάει σαν να είναι η ίδια του η μάνα.

Η ιστορία του Ζακ και της Mimi θα μας θυμίζει πάντα πως πάνω απ' όλα είναι η αγάπη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved