To παρασκήνιο πίσω από το Master of Puppets των Metallica στο Stranger Things

O ντράμερ και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, Lars Ulrich, εξηγεί γιατί άλλαξε άποψη η μπάντα για την παραχώρηση των τραγουδιών τους σε σειρές και ταινίες και δίνει ένα σπουδαίο μάθημα.

Το Stranger Things είναι κάτι παραπάνω από μία μεγάλη επιτυχία του Netflix, είναι και ένα παράθυρο μέσα από το οποίο millennials και Gen Z, έρχονται σε μια έστω επιδερμική επαφή με το πολιτιστικό αποτύπωμα των 80s, μιας δεκαετίας τόσο κοντινής, αλλά και τόσο μακρινής ταυτόχρονα. Το επιστέγασμα όλου αυτού του ταξιδιού στον χρόνο μέσα από μουσικές, παιχνίδια, ρούχα, ακόμα και έπιπλα σπιτιού, ήταν η ερμηνεία του Master of Puppets των Metallica από τον Eddie Munson. Αυτή η αρχετυπική φιγούρα που ακροβατούσε μεταξύ του nerd και του ροκ, επιβίωσε μέχρι τα 90s και αποτυπώνει τις αντιφάσεις αυτής τη περίεργης δεκαετίας. Ναι, χωρίς το σόλο του στην οροφή του τροχόσπιτου, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο για το Stranger Things, αλλά για να δούμε αυτό το σόλο, έπρεπε να γκρεμιστεί κάποιος φούρνος.

 

 

Οι Metallica για δεκαετίες δεν άφηναν κανέναν να μαγαρίσει τα τραγούδια τους για εμπορικούς σκοπούς και τα κρατούσαν μέσα σε χρυσά κλουβιά. Μπορεί να μοιάζει περίεργο, με δεδομένο ότι στο κομμάτι του merch έχουν βγάλει ακόμα και και σετ ραψίματος κουμπιών με το logo τους, αλλά στα τραγούδια ήταν υπερπροστατευτικοί. Η αλλαγή πλεύσης έγινε πολύ πρόσφατα και ο Lars Ulrich, ντράμερ της ιστορικής μπάντας, μίλησε στο The Hollywood Reporter για την αλλαγή αυτή, με αφορμή τον νέο δίσκο της μπάντας.

Ζούμε τη μεγάλη επιστροφή των Metallica;

Μετά από 40 χρόνια προστασίας, η μουσική τους έπρεπε να κάνει ένα νέο κύκλο και να μην είναι μόνο η μουσική που άκουγαν οι τότε νέοι, αλλά με κάποιον τρόπο να μπουν στα αυτιά των νέων γενιών. Έτσι όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία, υπέγραφαν παντού για την παραχώρηση της μουσικής τους. Εξηγώντας τη στροφή 180°, ο Ulrich δήλωσε πως δεν τα τραγούδια τους δεν είναι τα κοσμήματα της βασίλισσας και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν σε μεγαλύτερα ακροατήρια. 

 

 

Κάτι που δικαιώθηκε πανηγυρικά από αυτό που έγινε στα charts αμέσως μετά την ερμηνεία του Master of Puppets από τον Eddie. To τραγούδι αυτό έφτασε στην 35η θέση του Billboard 100, 36 ολόκληρα χρόνια μετά την πρεμιέρα του, όχι κι άσχημα για ένα τραγούδι που άκουγαν οι γονείς αυτών που βλέπουν Stranger Things. Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος σπουδαίος και τρανός μουσικός θα κράξει τις μουσικές που ακούνε οι νέοι, ας κοιτάξει πρώτα τον καθρέφτη και να ρωτήσει τον εαυτό του αν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φέρει τους νέους σε επαφή με τη μουσική του. Γιατί παρά τα όσα μύρια μπορεί να σούρει κανείς στους Metallica, στην προώθηση της δουλειάς τους, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved