Associated Press Μήπως οι Metallica κατάφεραν επιτέλους να γράψουν έναν καλό δίσκο;

Oι Metallica γυρνάνε πίσω στις ρίζες τους με το νέο δίσκο 72 Seasons.

Μετά από τα προβλήματα του James Hetfield με τον αλκοολισμό και τον χωρισμό με την γυναίκα του, οι Metallica μπήκαν και πάλι στο στούντιο και σε πολύ λίγο θα έχουμε το νέο τους άλμπουμ με τίτλο 72 Seasons. Θα είναι άραγε μία επιστροφή στις ρίζες τους που δεν είναι άλλες από τον πρώτο τρομερό τους δίσκο Kill 'Em All; Τα πρώτα σημάδια αυτό μας δείχνουν αν κρίνουμε από το single-βόμβα Lux Aeterna που πριν από μία ημέρα δημοσιεύτηκε στο YouTube. Οι Metallica φαίνονται να είναι έτοιμοι για όλα, με νέο κομμάτι που σπέρνει, νέο βίντεο κλιπ και μία παγκόσμια περιοδεία στα σκαριά η οποία θα έχει την ονομασία M72. To 72 Seasons είναι το πρώτο τους κανονικό άλμπουμ μετά από το "Hardwired…To Self-Destruct." που κυκλοφόρησε το 2016.

 

 
 

Οι Metallica βγάζουν και limited πούρα για τους μερακλήδες οπαδούς τους

Ο James Hetfield εξηγεί τι κρύβεται πίσω από τον μυστήριο τίτλο του άλμπουμ 72 Seasons. “Είναι τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας σαν άνθρωποι, τότε που οι γονείς μας μας λένε ποιοι είμαστε και ποιοι θα γίνουμε, αυτό σημαίνει ο τίτλος”. “Είμαστε όλοι φυλακισμένοι της παιδικής μας ηλικίας, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δραπετεύσουμε από αυτή την φυλακή”. Μάλιστα. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν έχει ενδιαφέρον το όλο concept από την άλλη μήπως ο James Hetfield το έχει ρίξει πολύ στην ανάγνωση βιβλίων αυτοβελτίωσης; Αυτά κάνει η αποτοξίνωση. Βέβαια σε αυτήν χρωστάμε και το νέο άλμπουμ οπότε ας μην είμαστε και αχάριστοι.

 

Το νέο άλμπουμ θα έρθει τον Απρίλη του 2023, αλλά το Lux Aeterna, το νέο τους single, ήδη έχει αρχίσει να μαζεύει θετικό feedback από τους φανατικούς fans. Η αλήθεια είναι πως όντως μα θύμισε πολύ τα χρόνια του Kill 'Em All, είχε κάτι από αυτόν τον γκαζάτο τσαμπουκά του Motorbreath. Προσφάτως οι Metallica επανήλθαν στη μόδα αφού το γνωστό τους κομμάτια Master Of Puppets ακούστηκε σε μία εμβληματική σκηνή της σειράς Stranger Things. Παρόλο που το κομμάτι είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1986, ανέβηκε στο νούμερο ένα του iTunes Rock Chart και στο νούμερο 29 τους All Times Chart. Επίσης μπήκε στο Billboard 100 για πρώτη φορά.

 

Η παγκόσμια περιοδεία των Metallica θα ξεκινήσει μαζί με την κυκλοφορία του 72 Seasons και θα περιλαμβάνει 22 πόλεις σε όλο τον κόσμο και πάνω από 40 συναυλίες. Αυτή θα είναι και η πρώτη τους περιοδεία από το 2016. Σε κάθε πόλη η μπάντα θα κάνει δύο συναυλίες και θα δίνει της ευκαιρία στους φανς κάτω των 16 να έχουν έκπτωση στο εισιτήριο. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 30 Νοέμβρη. Ένα ποσοστό από τα κέρδη της περιοδείας θα πάει στο All Within My Hands, στο ίδρυμα που έφτιαξαν οι Metallica για να δίνουν φαγητό σε φτωχά communities.

Ακούμε ξανά το Lux Aeterna μέχρι την κυκλοφορία του 72 Seasons τον Απρίλη του '23.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved