Δικαιώθηκε απολυμένος για το δικαίωμά του να μην είναι χαζοχαρούμενος

Τον απέλυσαν επειδή δεν τον θεωρούσαν ευχάριστο και έριχνε συνέχεια άκυρα για ποτά μετά τη δουλειά και τους πήρε τα σώβρακα στα δικαστήρια.

Ο κύριος Τ. εργαζόταν ως ανώτερος σύμβουλος στην Cubik Partners, αλλά δεν πολυψηνόταν να βλεπει τους συναδέλφους του εκτός ωραρίου σε αυτά τα περίφημα after work drinks που θεωρητικά κάνουν πιο χαρούμενους και πιο δεμένους τους υπαλλήλους, ενώ όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι ένα φτηνό μαρκετίστικο κόλπο και αν τους ήθελαν πραγματικά χαρούμενους θα τους έκαναν μια γενναία αύξηση αντί να τους ενθαρρύνουν να χαλάνε τα λεφτά τους κάνοντας παρέα με κόσμο που βαριούνται να τους βλέπουν για πάνω από 8 ώρες τη μέρα. 

 

 

Την αλήθεια ανέδειξε ο κύριος Τ. και μετά από συνεχή άκυρα, η εταιρεία τον απέλυσε γιατί λέει δεν έδειχνε επαγγελματισμό και συναδελφικότητα. Τους πήγε στα δικαστήρια και μετά από μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, που κράτησε από το 2015 που τον απέλυσαν, μέχρι να φτάσει στο γαλλικό ανώτατο δικαστήριο, ο Τ. δικαιώθηκε και σε πρώτη φάση θα εισπράξει 3.000€ και με ακόμα 500.000€ να τον περιμένουν στην επόμενη φάση στο αστικό κομμάτι της δίκης. 

Στη μήνυση και αγωγή που κατέθεσε ο T. ανέφερε ότι αυτά τα περίφημα ποτά δεν ήταν σε καμία περίπτωση ευχάριστος επίλογος μιας δύσκολης μέρας, αφού οι περισσότεροι το έβλεπαν σαν ευκαιρία να πνίξουν στο αλκοόλ το πόσο κακά περνούσαν στο γραφείο με μια σαφή ροπή προς τον αλκοολισμό. Συχνά πυκνά αυτά τα ποτάκια ξέφευγαν και γινόντουσαν έκτροπα, με συμμετοχή και όσων είχαν κακοποιητική συμπεριφορά στο γραφείο και γενικά η αποχή από αυτές τις εξόδους, μάλλον σοφή επιλογή ήταν.

 

 

Ελπίζουμε αυτό το πάθημα της Cubik Partners να γίνει μάθημα για όλες τις εταιρείες που προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματά τους κάτω από Παρασκευές με πίτσα και ποτάκια μετά τη δουλειά και να ασχοληθούν λίγο πιο σοβαρά με την τοξικότητα στα γραφεία που τελικά αυτή είναι και η μεγαλύτερη πληγή στην παραγωγικότητα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved