associated press To Μουντιάλ απειλεί να «ρίξει» το Twitter και την ευθύνη έχει ο ίδιος ο Elon Musk

Παρά τις υποσχέσεις του νέου ιδιοκτήτη, οι μαύροι ποδοσφαιριστές συγκεντρώνουν περισσότερα ρατσιστικά σχόλια από ποτέ, αλλά ο κίνδυνος που απειλεί το Twitter είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν ανέλαβε τα ηνία του Twitter o τουλάχιστον εκκεντρικός Elon Musk, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε με ευκολία ότι κατάφερε να φέρει μια χαοτική κατάσταση σε κάθε ένα από κομμάτια του μέσου κοινωνικού δικτύωσης με το οποίο έχει καταπιαστεί. Από τις απολύσεις των εργαζομένων και την καφετέρια των γραφείων, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να ακριβατήσει μεταξύ ελευθερίας του λόγου και προστασίας από τον ρατσιστικό λόγο. Ειδικά για το τελευταίο, το Μουντιάλ ήταν μια καλή πρώτη δοκιμή για το νέο Twitter σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θυμόμαστε όλοι πριν από ενάμιση χρόνο τον Bukayo Saka να χάνει εκείνο το καταραμένο πέναλτι στον τελικό του Euro και αυτομάτως να γίνεται στόχος της μεγαλύτερης εκστρατείας μίσους που έχει δεχτεί ποτέ ένας αθλητής, αλλά τα πράγματα μοιάζουν ακόμα χειρότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Twitter. Ενώ ο Elon Musk είχε υποσχεθεί ότι η ελευθερία του λόγου δεν θα μπορεί να μασκαρεύεται σε ρατσιστικό λόγο και λεκτικές επιθέσεις, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο με ένα απλό σκρολάρισμα. Οι επιθέσεις απέναντι σε μαύρους παίκτες της εθνικής Αγγλίας ήταν πάνω από 100 πριν καν την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ και περιλαμβάνουν από βρισιές, μέχρι emoji με μπανάνες και μαϊμούδες.  

 

 

Ωστόσο παρά την απαξίωση που βιώνει το Twitter μέσα από την υποβάθμιση του λόγου που προσφέρει, δεν παύει να είναι μια τρομερή πηγή ανταλλαγής πληροφορίας, ειδικά σε κοσμοϊστορικά γεγονότα και ένα Μουντιάλ είναι ένα τέτοιο γεγονός. Κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων, η κίνηση στο Twitter αυξάνεται ραγδαία και αυτή τη φορά είναι λίγο απροετοίμαστο για αυτό το κύμα. 

Σύμφωνα με έναν πρώην εργαζόμενο του Twitter στο κέντρο ελέγχου και διαχείρισης μεγάλων προβλημάτων, το κύμα απολύσεων μπορεί να μην επηρεάζει την καθημερινή λειτουργία του μέσου, αλλά σε περιόδους όπως του Μουντιάλ, ίσως και φανεί η απουσία τους. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα ο Elon Musk έχει απολύσει το μισό προσωπικό, έχει διώξει τα ⅘ των εξωτερικών εργαζομένων, ενώ άλλοι 1.000 παραιτήθηκαν γιατί θεωρούν ότι το καράβι πάει στα βράχια. 

 

 

Χωρίς τα απαραίτητα «χέρια» σε μια δύσκολη κατάσταση που απαιτεί το 100% της προσοχής, το πρώην στέλεχος μιλώντας στην Guardian έδωσε πιθανότητα 50% για κρασάρισμα σε κάποια φάση του Μουντιάλ. Δεν θεωρεί πιθανό ένα meltdown του Twitter, αλλά δίνει 90% πιθανότητα στους χρήστες να αντιμετωπίσουν κάποιου είδους δυσλειτουργίας. 

Εντελώς συμπτωματικά, το Twitter είναι ένα μέσο που δεν τα πάει καλά με τον όγκο πληροφορίας που παράγεται στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Στο Μουντιάλ του 2010 μια αλληλουχία προβλημάτων στο εσωτερικό δίκτυο του μέσου παραλίγο να προκαλέσει παγκόσμιο meltdown και οι οιωνοί για το καταριανό Μουντιάλ δεν είναι και οι καλύτεροι, σε ένα Μουντιάλ που τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, ούτε καν η Αργεντινή.

 

 

Το tweet του Elon Musk με το οποίο υπόσχεται θα παρέχει την καλύτερη εμπειρία ζωντανής κάλυψης και σχολιασμού κινδυνεύει να μπει στο πάνθεον των “tweets that didn't age well”. Μόνο που αυτή τη φορά ένα μερίδιο ευθύνης για το κρασάρισμα θα το έχουν και οι «φίλοι» του που έχουν βάλει στο μάτι τους μαύρους ποδοσφαιριστές. Μένει να δούμε αν όντως το karma is a bitch. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved