«Παράξενος Κόσμος»: Η animation ταινία της Disney που μας διδάσκει το νόημα της ζωής

Γραφείο, deadline, επαγγελματικά ραντεβού, γυμναστήριο, απανωτά meetings και τρέξιμο στους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς της πόλης. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές, αν αναλογιστούμε την καθημερινότητά μας και δούμε τον εαυτό μας από απόσταση, ένα είναι το ερώτημα που θα έρθει στο μυαλό μας: Πού έχει πάει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας;

Βλέπεις, ο σύγχρονος άνθρωπος έχει διαμορφώσει με τέτοιον τρόπο το πρόγραμμά του, που συχνά ξεχνάει πως η ζωή δεν είναι μόνο άγχος, υποχρεώσεις και προβλήματα, αλλά στιγμές άφθονου γέλιου και χαράς, που έρχονται να μας υπενθυμίσουν πως η ζωή είναι μία συναρπαστική περιπέτεια την οποία αξίζει να ζούμε στο έπακρον.

Όσο και αν η ενήλικη ζωή, λοιπόν, μας επαναφέρει πολλές φορές στην πραγματικότητα, πάντα υπάρχει μία ιδανική αφορμή να θυμηθούμε το παιδί που ήμασταν κάποτε, όπως είναι η προβολή μιας συναρπαστικής animation ταινίας που θα μας καθηλώσει. Αρκεί να εμπιστευτούμε μία εταιρεία που εδώ και χρόνια μας φέρνει ταινίες που μας «ταξιδεύουν» -δηλαδή τη Feelgood Entertainment- και να σπεύσουμε στις 24 Νοεμβρίου για την προβολή της νέας sci-fi ταινίας της Disney, «Παράξενος Κόσμος», η οποία θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

 

kosmos1

 

«Το ρίσκο ανοίγει νέους δρόμους στη ζωή»

Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε μετανιώσει μέσα στην καθημερινότητά μας για κάποιες αποφάσεις που πήραμε ή για άλλες που τις αναβάλλαμε επ’ αόριστον. Και ναι, μπορεί η ανασφάλεια και η συστολή κάποιες φορές να μας έχουν βγει σε καλό, όμως πόσο πιο συναρπαστική θα ήταν η ζωή μας, αν αφηνόμασταν στον κόσμου του «αγνώστου» και παίρναμε τη ζωή στα χέρια μας, ακόμη και εάν αυτό σήμαινε να ρισκάρουμε;  

Η απάντηση προκύπτει ξεκάθαρα μέσα από τη νέα animation ταινία της Disney, «Παράξενος Κόσμος», που υπόσχεται να μας συναρπάσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κάνοντάς μας να γελάμε δυνατά και να αγωνιούμε συγχρόνως, για το τι μέλλει γενέσθαι. Αρκεί να αφεθούμε στους κεντρικούς ήρωες -δηλαδή την οικογένεια εξερευνητών Clade- και να εξερευνήσουμε μαζί τους μία αχαρτογράφητη, εχθρική και θαυμαστή περιοχή, βιώνοντας μία ανεπανάληπτη περιπέτεια. Μήπως το ρίσκο είναι το «μυστικό», τελικά, για να ζούμε την κάθε στιγμή;

Και για εσένα που θα έχεις μαζί σου την καλύτερη παρέα σε αυτήν τη σινεφίλ εμπειρία, δηλαδή το παιδί, το βαφτιστήρι ή το ανιψάκι σου, τι θα έλεγες να λάμβανες μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό που πραγματοποιείται στο Instagram του Mothersblog.gr από τις 17 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου και να διεκδικούσες μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere της ταινίας που θα πραγματοποιηθείστις 23 Νοεμβρίου στα Village Cinemas του The Mall Athens. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 18.30, ενώ η προσέλευση του κοινού στις 18.00!

 

kosmos2

 

«Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του»

Μπορεί να μοιάζει παράδοξο, για μία διασκεδαστική sci-fi περιπέτεια, όμως η αλήθεια είναι πως συχνά μέσα από το γέλιο, δίνονται απαντήσεις στα πιο δύσκολα ερωτήματα. Ποιος θα πίστευε, άλλωστε, πως ταινίες, όπως ο «Παράξενος Κόσμος», πέρα από το σπουδαίο καστ, τα μοναδικά εφέ και τους ανεπανάληπτους διαλόγους είναι ξεχωριστές και για έναν ακόμη λόγο: Για τα συναισθήματα που μας δημιουργούν!

Κι όμως, μία τόσο ιδιαίτερη παρέα, όπως εκείνη με πρωταγωνιστή τον Searcher Clade, έναν οικογενειάρχη που βρίσκεται έξω από τα νερά του σε μια απρόβλεπτη αποστολή, θα αναδείξει ζητήματα, όπως εκείνο της σχέσης πατέρα και γιου, της σημασίας της οικογενειακής κληρονομιάς και του diversity equity. Είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις, εξερευνώντας και πτυχές της δικής σου ζωής;

 

kosmos3

 

«Δεν υπάρχουν εχθροί γύρω μας»

Ο σκηνοθέτης Don Hall, δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «η ταινία ‘’Παράξενος Κόσμος’’ είναι μια πρωτότυπη κωμική περιπέτεια animation για τρεις γενιές της οικογένειας Clade που ξεπερνούν τις διαφορές τους, ενώ εξερευνούν έναν παράξενο, θαυμαστό και πολύ συχνά εχθρικό κόσμο».

Ωστόσο, πολύ συχνά, ο τρόπος με τον οποίο οι πρωταγωνιστές θα αποφύγουν τους εχθρούς της περιπέτειάς τους, δείχνει πως -όπως και στην ταινία, έτσι και στη ζωή- δεν υπάρχουν πραγματικοί εχθροί, αλλά μόνο άνθρωποι και καταστάσεις, που μέσα από τα εμπόδια και τις αναποδιές που μας βάζουν, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε έναν καινούργιο, ακόμη πιο θαυμαστό κόσμο… όσο παράξενος και αν μοιάζει στην αρχή! Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να δείξουμε θάρρος και τόλμη και να αφεθούμε στη μαγεία αυτής της άγνωστης περιπέτειας, που ονομάζεται ζωή.

 

 

Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε άλλο χρόνο, καθώς η Feelgood Entertainment και η νέα ταινία της Walt Disney Animation Studios «Παράξενος Κόσμος», μας δίνει μία μοναδική ευκαιρία να γίνουμε και πάλι παιδιά, μέσα από μία ξεχωριστή, κινηματογραφική περιπέτεια!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved