Στην Ελλάδα την φτώχεια και την ακρίβεια τις αντιμετωπίζουμε με αντικλεπτικά

Δεν είμαστε υπέρ των κλοπών, αλλά κάτι δεν σου κάθεται καλά όταν βλέπεις αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα.

Είχαμε καιρό να δούμε κάτι τέτοιο σίγουρα, μας θύμισε λίγο άλλες εποχές. Μάλλον όμως κάποιοι έπαθαν trigger με τα βρεφικά γάλατα. Η αλήθεια είναι όμως πως το φαινόμενο δεν είναι νέο. Αντικλεπτικά έμπαιναν από πάντα στα τρόφιμα, κι αν δεν το είχατε παρατηρήσει, μάλλον δεν θα είχατε ποτέ ψωνίσει από πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας όπου οι κλοπές στο σούπερ μάρκετ είναι απλά μία ρουτίνα. Εντάξει, σίγουρα το να δει κανείς αυτό το θέαμα δεν είναι ό,τι πιο καλό, ναι, τα βρεφικά γάλατα είναι ευαίσθητο θέμα. Αλλά στην τελική όλα τρόφιμα είναι και όλα απευθύνονται σε πρώτες ανάγκες ανθρώπων.

Αν πειράξεις τη γυναίκα σου η αστυνομία θα το μαθαίνει πρώτη

Μεγάλο οικονομικό πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες οικογένειες, που δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τα βασικά, ενώ νέοι γονείς αδυνατούν να εφοδιαστούν το βρεφικό γάλα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Έτσι προφανώς κάποιοι από τους γονείς προκειμένου να ταΐσουν τα παιδιά τους αναγκάζονται να κλέψουν ακόμη και το γάλα. Δεν είναι αστείο, δεν μόνο είναι θλιβερό, είναι ακραία τρομακτικό. Σε μία χώρα όπου η φτώχεια και η ακρίβεια πάνε χέρι χέρι, ο μόνος τρόπος που βρίσκουν οι καταστηματάρχες και κατ’ επέκτασιν το ίδιο το κράτος, είναι να βάλουν αντικλεπτικά στα προϊόντα.

 

 
 

Έχουμε δει και στο παρελθόν αντικλεπτικά σε τρόφιμα, στο τυρί, στα αλλαντικά, στον καφέ. Πρέπει κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές των σούπερ μάρκετ να καταλάβουν πως ο κόσμος δεν κλέβει από χόμπι, κλέβει γιατί πρέπει να καλύψει τις ανάγκες του, τις οποίες βλέπει ολοένα και περισσότερο να μην είναι σε θέση να ικανοποιηθούν από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Στην τελική τα σούπερ μάρκετ είναι εκεί για να υπηρετούν τον κόσμο κι όχι το ανάποδο.

 

 
 

Πολλές φορές η Αστυνομία έχει δεχτεί κλήσεις για κλοπές προϊόντων από σούπερ μάρκετ, κυρίως ακριβότερων αντικειμένων, εντούτοις η κίνηση του μαγαζιού να τοποθετήσει αντικλεπτικό σύστημα σε γάλατα μωρών δείχνει την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες, αδυνατώντας να ταΐσουν τα παιδιά τους. Θλίψη και κατάντια μόνο. Η εικόνα αυτή πονάει αλλά λέει αλήθειες. Όταν το προσωπικό του σούπερ μάρκετ μπαίνει στην διαδικασία να τοποθετεί αντικλεπτικά σε κάθε ένα προϊόν τότε τα πράγματα καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν είναι καθόλου καλά. Ο κόσμος προσπαθεί να επιβιώσει και όλοι έχουμε δει τι συμβαίνει όταν τα θηλαστικά προσπαθούν να επιβιώσουν. Στο τέλος τρώγονται μεταξύ τους, λες και είμαστε στο Walking Dead.

Κάποια στιγμή ακόμα και το καθαρό μυαλό λυγίζει πάνω στην ανάγκη για επιβίωση. Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αυτό να είναι ένα καμπανάκι για να μην συνεχιστεί άλλο η κατηφόρα της σύγχρονης κοινωνίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved