Associated Press Το τραγούδι των Nirvana που ηχογραφήθηκε λάθος έχει γίνει urban legend

Ο Kurt Cobain για χρόνια σκεφτόταν να το ηχογραφήσει ξανά αλλά δεν πρόλαβε.

Ο Kurt Cobain ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος και δεν μπορούσε να ευχαριστηθεί με τίποτα. Κατά τη διάρκεια της τραγικά σύντομης καριέρας του ως τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και κύρια δημιουργική δύναμη πίσω από τους Nirvana, ο Cobain ηχογράφησε μόνο τρία στούντιο άλμπουμ σε μισή δεκαετία. Ως επί το πλείστον, μπορείς να βρεις τον Cobain να μιλάει και για τα τρία αν ψάξεις στα σωστά μέρη. Ήταν σίγουρα περήφανος για τη δουλειά του στο στούντιο, ακόμη κι αν δεν το έδειχνε εύκολα.  Το πιο διάσημο άλμπουμ των Nirvana είναι επίσης αυτό που ο Cobain φαινόταν λιγότερο ευχαριστημένος μαζί του στη διάρκεια της ζωής του. Το Nevermind ήταν μία επιτομή στη μουσικη, συνδυάζοντας τους υπόγειους ήχους της ροκ σκηνής του Σιάτλ με τον εκλεπτυσμένο ήχο της ροκ των σταδίων. Ως πρωτοπόρος της πανκ ροκ, ο Cobain «γούσταρε» να παραπονιέται για το πόσο μισούσε το Nevermind, ειδικά την ηχογράφηση και τη μίξη που επιβλέπονταν από τους Butch Vig και Andy Wallace.

«O θάνατος του Kurt Cobain είναι ανθρωποκτονία»

«Ντρέπομαι για αυτό τώρα», είπε ο Cobain στον βιογράφο Michael Azerrad στο βιβλίο Come as You Are: The Story of Nirvana. «Είναι πιο κοντά σε έναν δίσκο των Mötley Crüe παρά σε έναν δίσκο punk rock». Ο Vig θεώρησε ότι ο Cobain απλώς αντιδρούσε στην τεράστια επιτυχία του άλμπουμ, υποστηρίζοντας ότι το συγκρότημα ήταν ευχαριστημένο με τον ήχο του δίσκου όταν τελείωσαν την ηχογράφηση. Πραγματικά ο δίσκος είναι ένα αξεπέραστο διαμάντι της ροκ, ό,τι και να έλεγε ο Cobain, ο κόσμος το έχει πολύ ψηλά.

 
 
 

Σε κάθε περίπτωση, ο Cobain ήλπιζε να τραβήξει μία γραμμή και να δημιουργήσει κάτι πιο σκοτεινό και πιο συγκρουσιακό με το επόμενο άλμπουμ των Nirvana. Για να γίνει αυτό, το συγκρότημα προσέλαβε τον Steve Albini για να ηχογραφήσει το In Utero. Ο Albini είχε δημιουργήσει θρυλικά άλμπουμ από τους Pixies και τους The Jesus Lizard μέχρι να πάρει την κλήση να συνεργαστεί με τους Nirvana. Ο Cobain προσπαθούσε ξεκάθαρα να επωφεληθεί από τις ικανότητες του Albini.

ΚΟΥΙΖ με 13 ερωτήσεις για εκείνους που κρατάνε ακόμα κασέτες των Nirvana

Δυστυχώς, ο Cobain φαινόταν αδύνατο να ευχαριστηθεί, γκρίνιαξε πολύ για την ηχογραφημένη έκδοση του «Pennyroyal Tea» λίγο μετά την επίσημη κυκλοφορία του. Στην πραγματικότητα, με ένα περίεργο συλλογισμός η αλήθεια είναι, ο Cobain σκέφτηκε ότι η ηχογραφημένη έκδοση του τραγουδιού δεν ήταν αρκετά εμπορική και φαινόταν ακόμη και νοσταλγός για τον ήχο του Nevermind.

 

 
 

«Το Pennyroyal Tea δεν ηχογραφήθηκε σωστά», είπε ο Cobain στον David Fricke το 1993. «Κάτι δεν πάει καλά με αυτό. Θα έπρεπε να είχε ηχογραφηθεί όπως το Nevermind γιατί ξέρω ότι είναι ένα δυνατό τραγούδι, ένα σινγκλ επιτυχία. Παίζουμε με την ιδέα να το ξαναηχογραφήσουμε». Το συγκρότημα δεν κατάφερε να το ηχογραφήσει ξανά, αν και το «Pennyroyal Tea» ήταν προγραμματισμένο να είναι το τρίτο σινγκλ από το In Utero. Λίγες μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημέρα κυκλοφορίας του, ο Cobain βρέθηκε νεκρός και το σινγκλ έμεινε οριστικά στο ράφι μέχρι να κυκλοφορήσει μια επίσημη κυκλοφορία το 2014 για να γιορτάσει την 20η επέτειο από την αρχική κυκλοφορία του τραγουδιού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved