Στο Κατάρ φτιάχτηκε το πρώτο πλήρως συναρμολογούμενο γήπεδο του κόσμου

Το γήπεδο-τροχόσπιτο μπορεί να πάει και σε άλλη χώρα, εκτός από το Κατάρ.

Έχουμε ακούσει πολλά στο ποδόσφαιρο αλλά τώρα αυτό πηγαίνει σε άλλα επίπεδα. Ένα γήπεδο σαν έπιπλο ΙΚΕΑ. Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά δεν είναι, είναι πραγματικότητα. Οι αρχιτέκτονες στο Qatar έκαναν το θαύμα τους και μετά από κάθε αγώνα αυτό το γήπεδο είναι σε θέση να διαλυθεί πλήρως και να μεταφερθεί σε άλλη πόλη. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο το γήπεδο αυτό είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από 974 containers που βρίσκει κανείς στα εμπορικά πλοία για την μεταφορά εμπορευμάτων. Μπορεί να χωρέσει 40.000 θεατές. Το συγκεκριμένο γήπεδο βρίσκεται στο Ras Abu Aboud της Doha και ονομάζεται συμβολικά Stadium 974 για ευνόητους λόγους.

 

 

Αν είναι να κοπεί το «Παγιδευμένοι» ας πάει το Μουντιάλ καλοκαίρι

Ακούγεται πως το συγκεκριμένο γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί και σε ένα μελλοντικό Μουντιάλ στην Ουρουγουάη το 2030, αν όλα πάνε καλά και τελικά η χώρα πάρει το hosting bid. Φυσικά το γήπεδο αυτό είναι ένα μοντέρνο θαύμα της αρχιτεκτονικής και είναι το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου που μπορεί να συναρμολογηθεί εξ ολοκλήρου και κάπου αλλού. Το ίδιο το γήπεδο συμβολίζει την μακρά παράδοση της εμπορικής ναυσιπλοΐας του Qatar. Είναι στημένο δίπλα από τον Αραβικό Κόλπο, ένα στολίδι του φετινού Μουντιάλ.

 

 
 

Η αξία του γηπέδου δεν σταματάει μόνο στο γεγονός ότι μπορεί να αποσυναρμολογηθεί πλήρως, αλλά προχωράει στο ότι μετά το μουντιάλ τα containers θα χρησιμοποιηθούν για να κατασκευαστεί ένα φράγμα νερού αλλά και ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο. Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε τα πολύ μεγάλα νούμερα νεκρών εργατών που άφησαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του χτισίματος των γηπέδων του Qatar. 6.500 χιλιάδες Ασιάτες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στις εργασίες. Ένα νούμερο πραγματικός τρόμος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved