Associated Press Κατάρ: Στο Mουντιάλ θα χρειάζεσαι καταναλωτικό δάνειο για να πιείς μπίρες

Αν νομίζεις ότι η φάση είναι μπίρα από το περίπτερο, πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Εντάξει είπαμε υπάρχει πληθωρισμός και ακρίβεια αλλά αυτό τώρα είναι ακραίο. Στο Qatar θα χρεώνουν λέει το ποτήρι τη μπίρα στις 80 λίρες. Τώρα αυτό πως να το πάρουμε; Μήπως απλά δεν θέλουν να πατήσει άνθρωπος; Δεν ξέρω. Οι πληροφορίες λένε πως στις καλές παμπ του Qatar τόσο θα έχει ένα pint. Τι να πει κανείς; Μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως δεν είμαστε όλοι πάμπλουτοι πετρελαιάδες. Εδώ μιλάμε για σκληρή εργατική τάξη Αγγλίας ρε παιδιά, τι 80 λίρες. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Δεν ξέρουμε βέβαια αν όλο αυτό είναι απλά μία υπόγεια προειδοποίηση για αυτούς που σκοπεύουν να πιουν τον άμπακο στο μουντιάλ. Όλοι γνωρίζουμε τους σκληρούς νόμους του Αραβικού κόσμου για το αλκοόλ. Οπότε εμείς αμέσως σκεφτήκαμε πως ίσως αυτή η τιμή να είναι κάτι σαν αποτρεπτικό μέσο για να μην πιούνε τόσο οι φίλαθλοι.

Διατροφή: Τελικά πόσο σε παχαίνει μία μπίρα;

 
 

Επίσης για να μπεις σε κάποιο sport bar στην Doha θα πρέπει να πληρώσεις είσοδο όπως λένε οι φήμες. Άλλο πάλι κι αυτό. Τι σημαίνει ρε παιδιά είσοδος; Είναι σαν να λέμε πως πας με τον κολλητό σου για καφέ στην καφετέρια για να δεις αγώνα και σου ζητάνε 20 ευρώ για να μπεις μέσα. Τρελά πράγματα. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αν κάποιος θέλει να δει αγώνα στο Marriott Hotel’s Champions Sports Bar θα πρέπει να πληρώσει είσοδο του ύψους των 45 λιρών. Μιλάμε τώρα για την απόλυτη τρέλα. Κάτι μου λέει πως δεν θα πάει καλά αυτό. Η είσοδος θα περιλαμβάνει και τρία ποτά όπως λέει η ανακοίνωση. Αλλά τι να τους κάνουν τώρα τρία ποτά; Εδώ μιλάμε για πηγάδια απύθμενα, Ιδιαίτερα Άγγλοι και Γερμανοί. Για να δούμε.

 

 
 

Όσο θα προχωράει ο θεσμός και φτάνουμε στους ημιτελικούς φυσικά οι τιμές πάνε στα ύψη και τελικά θα καταλήξεις να πληρώνεις την μπιρίτσα σου 80 λίρες. Δηλαδή αν πληρώσεις 240 λίρες για την είσοδο τότε δια τρία το κάθε ποτό βγαίνει τόσο. Κόλαση. Και όλα αυτά, όπως μάθαμε από τις πηγές μας, συμβαίνουν γιατί οι Μουσουλμάνοι έχουν βάλει σε ενέργεια έναν νόμο, τον λεγόμενο Sin Tax οποίος τριπλασιάζει τις τιμές των αλκοολούχων λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Έξυπνοι οι Άραβες όπως και να το κάνουμε...εσείς τι λέτε;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved