Ας αναρωτηθούμε λίγο αν η ταινία ήταν πράγματι τόσο κακή όσο την ήθελαν οι κριτικοί το 2004.

Παρόλο που ο Ιρλανδός ηθοποιός Colin Farrell είναι ένα δημοφιλές όνομα του Χόλιγουντ, κατά κάποιο τρόπο ο ίδιος νιώθει υποτιμημένος σταρ, αφού δεν έχει προταθεί ποτέ για Όσκαρ ή BAFTA. Το κοινό εξυψώνει κάθε ταινία στην οποία εμφανίζεται, ανεξάρτητα από το ρόλο, είτε είναι ο κωμικός δολοφόνος του Martin McDonagh στο In Bruges είτε ο ένοχος πατέρας του The Killing of a Sacred Deer του Γιώργου Λάνθιμου. Ο Farrell φέρνει πάντα μαζί του το αστείρευτο ταλέντο του, πασπαλίζοντας τις ερμηνείες του με προσεκτική συναισθηματική απόχρωση. Εντάξει το Alexander δεν είναι η καλύτερη ταινία που έχει κάνει ο Oliver Stone αλλά όμως ρε παιδιά μια χαρά ήταν, δηλαδή δεν είναι λίγο υπερβολικό να την κράζουμε; Εγώ προσωπικά την απόλαυσα.

O Πιγκουίνος του Colin Farrell είναι εμπνευσμένος από τον Godfather

Ενώ έχει εντυπωσιάσει στις ταινίες των Spielberg, Malick, Gilliam, Steve McQuin, Sofia Coppola, Ritchie και Tim Burton, μια από τις πιο διάσημες ερμηνείες του Farrell των τελευταίων ετών ήρθε στο The Batman του Reeves. Εκεί είναι πρωταγωνιστής ως ο κακός πιγκουίνος κάτω από πολλά στρώματα εντυπωσιακών προσθετικών και μακιγιάζ, ο Farrell έπαιξε τον εμβληματικό χαρακτήρα των κόμικς λες και ήταν ένας μοχθηρός γκάνγκστερ από το The Sopranos. Εντάξει δεν είναι αγαπημένος μας ηθοποιός, σίγουρα όμως έχει ταλέντο και φάτσα που δεν την ξεχνάς αμέσως.

 

 
 

Ενώ ο Paul Dano παρείχε μεγάλο μέρος του τρόμου ως The Riddler στην ταινία του Reeves, ήταν ο χαρακτήρας του Farrell με τον οποίο πολλοί κόλλησαν, με τον Penguin να παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο στο μέλλον της σειράς των ταινιών. Όμως, πριν από τις επιδρομές του στον κινηματογράφο υπερήρωων, ο Farrell απολάμβανε πολλούς ιστορικούς ρόλους, εμφανιζόμενος ως Άγγλος λοχαγός στο The New World του Malick, στρατιώτης στη Tigerland του Joel Schumacher και, κυρίως, ως ο Μέγας Αλέξανδρος στο Alexander του 2004 του Oliver Stone. Μια επική ταινία που εμάς μας άρεσε, οι κριτικοί την μίσησαν και ο ίδιος ο Farrell μάλλον έχει ξενερώσει μαζί της. Γιατί όμως; Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

 

 
 

Εδώ έχουμε ένα καστ που θα το ζήλευε και ο ίδιος ο Θεός αν ήταν σκηνοθέτης του Χόλυγουντ: Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Val Kilmer, Christopher Plummer and Rosario Dawson. Τι άλλο να πει κανείς; Αποκλείεται μία ταινία με αυτά τα ονόματα να είναι κακή και όντως το Alexander είναι καλή ταινία απλά μάλλον κάπου ξενέρωσαν οι κριτικοί, είτε αυτό είναι η ιστορική εγκυρότητα είτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο ίδιος λέει: «Πραγματικά στεναχωρήθηκα με τις αντιδράσεις του κόσμου και των κριτικών, περάσαμε κανονική κόλαση για να το γυρίσουμε». Με ένα μπάτζετ που έφτασε τα 155 εκ. δολάρια κι έκανε εισπράξεις με το ζόρι 170 εκ., η βιομηχανία του Χόλυγουντ το ανακήρυξε φυσικά αμέσως αποτυχία. «Έκανα καιρό να ξεπεράσω το σοκ αυτής της αποτυχίας» λέει ο Farrell.

Εμείς Colin ένα έχουμε να πούμε: Η πραγματική αξία της ταινίας μένει στις καρδιές των θεατών και όχι στα νούμερα του box office.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved