Θα δούλευες ποτέ για τον Βασιλιά της Αγγλίας με αμοιβή 40.000 λίρες;

Δεν μπερδέψαμε Νικοπολίδη με Κάρολο Γ', για να σε προϊδεάσουμε για τη θέση τη βάλαμε τη φωτογραφία.

Κοίτα να δεις που και οι Βασιλιάδες ψάχνουν στην Χρυσή Ευκαιρία. Ναι, δεν κάνουμε πλάκα, ο Κάρολος της Αγγλίας ψάχνει απεγνωσμένα να βρει έναν άνθρωπο να του κουρεύει το γκαζόν στο Μπάκιγχαμ. Όντως το παλάτι ψάχνει έναν chief κηπουρό και του δίνει πολύ καλό μισθό που οι περισσότεροι από εμάς εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε μόνο με το κιάλι. Ο άνθρωπος θέλει να βρει έναν καλό κηπουρό γιατί η κατάσταση στους κήπους του παλατιού χρειάζεται κάποιον πολύ ικανό. Μιλάμε για μεγάλο κήπο έτσι; Οπότε και ο βασιλιάς Κάρολος Γ'  ζητάει κόσμο για μια πολύ σημαντική θέση εργασίας με αμοιβή 40.000 λίρες ετησίως- και τα προσόντα είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο 73χρονος Βρετανός μονάρχης - και γνωστός περιβαλλοντολόγος - αναζητά κάποιον που θα φροντίζει τους καταπράσινους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Οι κήποι καλύπτουν περίπου 160 στρέμματα και περιλαμβάνουν ελικοδρόμιο, λίμνη και γήπεδο τένις όπου έχουν παίξει οι Μπγιορν Μποργκ, Τζον Μακ Ένρο και Στέφι Γκραφ.

 

  

Ο Βασιλιάς Κάρολος ήταν ανέκαθεν δεινό style icon

Η περιγραφή της θέσης εργασίας αναφέρει ότι ο επιτυχημένος υποψήφιος θα μπορούσε να κερδίζει έως και 40.000 λίρες ετησίως, με περίπου 39 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Και ο Κάρολος αναζητά κάποιον που να είναι «παθιασμένος με τα φυτά» για να αναλάβει τον ρόλο. Σίγουρα οι υποψήφιοι θα είναι πολλοί και κάποιοι ίσως να αδικηθούν. Δεν ξέρουμε καν αν θα παίξει βύσμα για τη θέση. Ποιος δεν θέλει άλλωστε να είναι ο κηπουρός του Βασιλιά; Σαν τίτλος μυθιστορήματος ακούγεται. Παρακάτω θα βρεις την αγγελία όπως δημοσιεύτηκε στον Βρετανικό τύπο:

«Ως Διευθυντής Κήπων, θα είστε υπεύθυνος για τη συντήρηση και την παρουσίαση του Κήπου των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και των γύρω περιοχών σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Ως επικεφαλής μιας αφοσιωμένης και ταλαντούχας ομάδας, θα χρησιμοποιείτε τις δεξιότητες και την εμπειρία σας για να παρέχετε όλες τις σημαντικές εργασίες συντήρησης του γκαζόν και τη φροντίδα των θάμνων, των ποωδών φυτών και των τριανταφυλλιών. Θα διασφαλίζετε ότι οι κήποι μας παρουσιάζονται με τα υψηλότερα στάνταρ και θα είστε περήφανοι που θα βλέπετε χιλιάδες ανθρώπους να τους απολαμβάνουν κάθε χρόνο στα Garden πάρτι».

 

 
 

Οπότε αν είσαι κηπουρός και πιστεύεις πως το έχεις με τόσο μεγάλο κήπο τότε ίσως είναι η ευκαιρία σου να στείλεις βιογραφικό. Επίσης πρέπει να είσαι ανθεκτικός μιας και ο αγγλικός καιρός δεν είναι και ο πιο καλός του κόσμου. Τουλάχιστον έχει καλό μισθό και μάλλον θα σου κολλάνε και (βασιλικά) ένσημα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved