Ο αστυνομικός στον Βόλο είναι το πρόσωπο της αστυνομίας που έχουμε ανάγκη

Την ίδια που κάποιοι ξεφτιλίζονται για 20 ευρώ, ένας αστυνομικός δείχνει πώς γίνεται σωστά η δουλειά.

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να προσπαθήσεις να περάσεις την κάρτα και το μηχάνημα POS να μην την δέχεται; Η πιο πιθανή αιτία είναι να έχει αποφορτιστεί ή να μην έχεις χρήματα. Όπως και να έχει, άλλη μία τέτοια περίπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Βόλο. Μία 4μελή οικογένεια σταμάτησε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και θέλησε να βάλει 20 ευρώ βενζίνη. Όταν η κάρτα δεν περνούσε από το μηχάνημα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αποφάσισε να τους κρατήσει σε “ομηρία” και να καλέσει την αστυνομία

«Ήταν η ίδια κάρτα που είχα χρησιμοποιήσει στο σούπερ μάρκετ χωρίς πρόβλημα. Φαίνεται όμως ότι επειδή την κρατούσα και ακουμπούσε στο κινητό αποφορτίστηκε», περιέγραψε η γυναίκα. Πρότεινε στην υπάλληλο να αφήσει την αστυνομική της ταυτότητα, να επιστρέψουν στο σπίτι και να της φέρει τα 20 ευρώ. Η υπάλληλος ενημέρωσε τον πρατηριούχο, ο οποίος φέρεται ότι είχε γνώση του συμβάντος μέσω κλειστού κυκλώματος καμερών, που έχει τοποθετήσει στην επιχείρησή του. «Να μείνουν εκεί που είναι. Τους βλέπω από τις κάμερες. Κάλεσε την αστυνομία», οι οδηγίες που φέρεται να έδωσε στην υπάλληλό του.

 

 

Τότε η γυναίκα αποφάσισε να πάει με τα πόδια μέχρι το σπίτι ώστε να φέρει τα χρήματα και ο άνδρας με τα δύο παιδιά έμειναν στο βενζινάδικο μέχρι να επιστρέψει. Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου κάλεσε την αστυνομία, με τον αστυνομικό να μένει άναυδος όταν είδε τον πατέρα και τα δύο παιδιά να μένουν ως… όμηροι στο πρατήριο. Όταν εξήγησε στον πρατηριούχο όταν δεν μπορεί να τους συλλάβει, επειδή δεν έχει υποβληθεί μήνυση, ο πρατηριούχος εμφανίστηκε πρόθυμος να το κάνει.

«Δεν είσαι με τα καλά σου, που θα συλλάβω οικογένεια με μικρά παιδιά», φέρεται να είπε ο αστυνομικός, ο οποίος έβγαλε επιτόπου ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και το έδωσε στην υπάλληλο.

H τσέχικη αστυνομία πήρε μια Ferrari 458 Italia για τους επίδοξους Fast & Furious

Ο πατέρας ζήτησε το όνομα του αστυνομικού, προκειμένου να του επιστρέψει πίσω τα χρήματα. Εκείνος δεν το δέχθηκε. «Σας παρακαλώ πολύ. Γι’ αυτό είναι η αστυνομία, να βοηθά τους πολίτες», είπε ο αστυνομικός προτρέποντας τον άνδρα, που επέμενε να τον ξεπληρώσει, να διαθέσει το ποσό σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Το πρόσωπο της αστυνομίας που έχουμε ανάγκη

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά, όπου οι αστυνομικοί γίνονται οι θύτες της ιστορίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε εξουσία, έτσι και με την αστυνομία υπάρχουν κάποιοι που την εκμεταλλεύονται και “ρετσινιάζουν” το όνομά της. Εκείνους τους… ανώνυμους αστυνομικούς που δεν θέλουν να κάνουν καριέρα σε τηλεοπτικά παράθυρα ως πανελατζούδες, αλλά βγαίνουν στον δρόμο για να προστατεύσουν τον πολίτη. Από τις πιο σκληρές περιπτώσεις μέχρι εκείνες που είναι φαινομενικά αστείες. Όπως η περίπτωση στον Βόλο που κάποιος θεώρησε σκόπιμο να θέσει σε ομηρία μία οικογένεια για 20 ευρώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved