Ηλίας Ζερβός: Αυτή η φωνή που «έντυνε» τα πάντα

Ένα μικρό «αντίο» στον Έλληνα ηθοποιό.

Θα μας λείψει πολύ αυτή η φωνή, αυτή η φιγούρα που δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητη από τις οθόνες μας. Θα σου πουν ότι είναι η ελληνική φωνή του Μίκι Μάους, στην ουσία όμως είναι πολλά παραπάνω από αυτό.

Από το θέατρο, τις σειρές και προφανώς τις αμέτρητες παρουσίες του στα κινούμενα σχέδια που μας μεγάλωσαν.

 

 

Μία ανάρτηση ήταν αρκετή για να μας βυθίσει στη θλίψη. Η χαρακτηριστικότερη φωνή της τηλεόρασης δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας ύστερα από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 65 ετών.

 

 

Αισθάνομαι ότι ο Ηλίας Ζερβός δεν ήταν απλά η φωνή κάποιου σταθερού χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων αλλά μαζί με τον Σπύρο Μπιμπίλα ήταν αυτό λέμε οι πασπαρτού. Σε κάθε επεισόδιο μπορεί να τους έβλεπες με άλλο σκίτσο και υφή, αλλά ένιωθες ότι η φωνή τους ανήκε σε παραπάνω από έναν χαρακτήρα. Και στον πρωταγωνιστή και στον δευτεραγωνιστή, μέχρι και σε μια φιγούρα που δεν θυμόσουν καν ότι υπήρχε. Είτε αυτό ήταν ο Μίκι Μάους, είτε ο Spider-Man TAS μέχρι τα Looney Tunes και τον Scooby-Doo.

Μαζί με τη φωνή όμως είχε και τη χάρα να ενσαρκώνει χαρακτήρες που μας έμεναν στο μυαλό και ακόμα και σήμερα πεθαίνουμε από τα γέλια. Ειδικότης του να παίζει το δικηγόρο (Κωνσταντίνου και Ελένης, Άκρως Οικογενειακόν) και ακόμα και αν δεν κέρδιζε δίκες, έβγαινε νικητής στην καρδιά μας με τις ατάκες του.

 

 

Ο Ηλίας Ζερβός ήταν μια μορφή της ελληνικής τηλεόρασης και της υποκριτικής που ήταν πάντα εκεί για να μας συντροφεύει με την παρουσία του. Είτε απλώς δανείζοντας τη φωνή του, είτε δίνοντας εμφατικές παραστάσεις ο ίδιος. Θα μας λείψει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved