Το αινιγματικό «break up» tweet του Τσιτσιπά για τον πατέρα του, δεν ευχαριστεί κανέναν μας.

Δεν έχει σημασία αν συμπαθείς τον Στέφανο Τσιτσιπά, αν γουστάρεις τον τρόπο παιχνιδιού του ή είσαι ορκισμένος hater των διαδικτυακών αναρτήσεών του, ίσως είναι η πρώτη φορά που κοιτάζουμε την κατάστασή του και πραγματικά δεν έχουμε καμία απολύτως προκατάληψη, ούτε και (θετική ή αρνητική) προδιάθεση για να εκφράσουμε τη γνώμη μας.

Το ενδοοικογενειακό σίριαλ Στέφανου-Απόστολου Τσιτσιπά, υιού και πατέρα, παίκτη και προπονητή, σταρ και μέντορα ή όπως αλλιώς αποκαλείται το συγκεκριμένο duo μόνο ένα συναίσθημα μπορεί να μας προκαλέσει: Θλίψη. Τι μας νοιάζει όλους τους υπόλοιπους θα μου πεις, εδώ έχουμε δικά μας προβλήματα, με τους Τσιτσιπάδες θα ασχολούμαστε;

Ποιος είχε δίκιο; Ο Στέφανος ή πατέρας του;

Κουβέντα να γίνεται, όχι όμως λόγω του Τσιτσιπά αλλά όπως θα κάναμε για οποιονδήποτε άνθρωπο βλέπαμε σε αυτή τη θέση στον κόσμο. Είτε πρόκεται για τον υιό, είτε για τον πατέρα.

 

 

 

Γιατί έτσι;

Κανείς ακόμα δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει το συγκεκριμένο tweet, αν στο πλάι του τελικά Στέφανου θα είναι ο πατέρας του Απόστολος ή θα πορευτεί μόνος του απόψε κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς (20:30).

Δεν θέλει δα πτυχία ή διδακτορικά για να καταλάβεις ότι το quote του Στέφανου στο Twitter «Κανείς δεν μένει μαζί σου για πάντα, μάθε να επιβιώνεις μόνος» είναι μήνυμα προς τον πατέρα του, Απόστολο ως συνέχεια των όσων «άσχημων» έγιναν μεταξύ τους στον αγώνα κόντρα στον Νόβακ.

 

 

Τα νευράκια και ο Τσιτσιπάς τζούνιορ είναι όπως η σχέση του τενίστα με την ρακέτα. Πάνε πακέτο και ακόμα αναζητείται η φόρμουλα να ζουν αρμονικά μεταξύ τους. Δεν είναι λίγες οι φορές πάντως που τον έχουμε δει να ξεσπάει πάνω στον πατέρα του Απόστολο μετά από κάποιο χαμένο του πόντο και όχι απαραίτητα από δική του υπαιτιότητα. Δεν έχουμε ακούσει τι του λέει, σίγουρα όμως δεν τον κάνουν ευτυχισμένο.

Το τένις άλλωστε δεν είναι άδικα το πλέον ήσυχο άθλημα στον στον κόσμο καθώς απαιτείται συγκέντρωση και ψυχραιμία καθόλη τη διάρκεια ενός αγώνα για να κερδίσεις και φαίνεται ότι στον Στέφανο δεν αρέσει να τον κριτικάρουν την κρίσιμη στιγμή. Ή έστω να του δημιουργούν προβλήματα στη διάρκεια των αγώνων.

 

 

Αυτή τη στιγμή όμως το θέμα δεν είναι το αν τσακώθηκε ο Τσιτσιπάς με τον πατέρα του ή το αντίθετο, αλλά το πόσο άσχημο είναι να βλέπεις γενικότερα πατέρα και γιο να βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ίσως και να υπερβάλλουμε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα σκληρά λόγια που εξέφρασε ο Έλληνας πρωταθλητής στο Twitter αυτό να προϋποθέτουν. Κάθε μεταξύ τους επεισόδιο μπορεί για ορισμένους είναι μια αιτία για πλάκα και ευκαιρία να δημιουργήσουν φανταστικούς διαλόγους, memes και σκέψεις που μπορεί να εκφράσει ο Απόστολος κόντρα στον Στέφανο, παρόλα αυτά κανείς δεν είδε ποτέ πατέρα και υιό στα «μαχαίρια» και δεν μια ανατριχίλα ή ένταση στην καρδιά. 

Πατέρας και υιός Γιδάκος είναι πρότυπα στον αθλητικό κόσμο.

Δεν είναι μόνο θέμα των Τσιτσιπάδων, αλλά γενικότερα κάθε πατέρα και υιού να είναι καλά μεταξύ τους. Όχι μόνο σαν εξωτερική εικόνα, αλλά για τους ίδιους. Στο τέλος μένει η αγάπη και η σχέση που έχει χτιστεί μεταξύ τους, περισσότερο από το αίμα που τους ενώνει. Δεν έχουν σημασία οι τίτλοι και τα επαγγελματικά αν οι προσωπικοί δεσμοί είναι καλά μεταξύ τους. Όταν όμως το επαγγελματικό μπορεί να χαλάσει το προσωπικό, τότε η ατάκα «κάποια στιγμή καλύτερο είναι να πορευτείς μόνος» είναι ίσως η μόνη λύση για να σωθεί αυτή τη σχέση.

Πατέρας και γιος δεν πρέπει να είναι ποτέ αντίπαλοι. Και πρέπει αμφότεροι να φροντίζουν για αυτό. 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved