Μήπως ο Bill Murray δεν είναι τελικά εκείνος ο cool τύπος που νομίζαμε;

Μετά την είδησης περί σεξουαλικής παρενόχλησης βγαίνουν στην επιφάνεια και άλλα «άπλυτα» του χαρακτήρα του.

Το Χόλιγουντ και ο κόσμος έχει κάπως φρικάρει με όλα αυτά που ακούγονται τελευταία για τον Bill Murray. Όλα του τα νέα πρότζεκτ έχουν ήδη μπει στον πάγο και η κοινότητα του κινηματογράφου έχει σοκαριστεί με τα νέα. Φυσικά η βιομηχανία του Χόλυγουντ δεν θα μπορούσε να μην πάρει την πλευρά της πολιτικής ορθότητας κι έτσι «έδωσε» στεγνά ένα από τα αγαπημένα της παιδιά. Οι βίαιες και παρενοχλητικές συμπεριφορές όμως καταδικάζονται πρώτα από τους ανθρώπους και όχι από τις βιομηχανίες. Σαν πρώτο «χτύπημα» στην μέχρι τώρα καλή φήμη του Murray έρχεται το περιστατικό που συνέβη στα γυρίσματα της νέας ταινίας της Disney Searchlight, «Being Mortal». Η παραγωγή της ταινίας φτάσει σε άδοξο τέλος μιας και έγινε κάτι που δεν το περίμενε κανείς από τον διάσημο ηθοποιό. Την «έπεσε» χοντρά σε μία συνάδελφο του κατά τη διάρκεια ενός break. Η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι ακινητοποιήθηκε από τον ηθοποιό και δεν ήταν σε θέση να κινηθεί. Ο Murray, σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν υπερβολικά φιλικός προς όλες τις γυναίκες στο σετ και εν συνεχεία προέβη σε άσεμνες σεξουαλικές χειρονομίες προς μια άλλη γυναίκα υπάλληλο της παραγωγής, το όνομα της οποίας κρατήθηκε ανώνυμο.

 

Η ηθοποιός υποστηρίζει πως εκεί που μιλούσαν εκείνος άρχισε να την φιλάει και να την χουφτώνει, χωρίς εκείνη να έχει δείξει πως θέλει. Εκείνος έπεσε πάνω της και η ηθοποιός δεν ήταν ικανή να κουνηθεί. Η παραπάνω φερόμενη ενέργεια έγινε ενώπιον μαρτύρων, ενώ προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι προσπαθούσε να τη φιλήσει με το ζόρι παρά το γεγονός ότι και οι δύο φορούσαν μάσκες προστασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στα γυρίσματα του «Being Mortal» τον Απρίλη του ’22. Το πιο ύποπτο όμως στα μάτια μας είναι πως ο Murray «έκοψε» χρηματική συμφωνία με την γυναίκα για να μην μιλήσει. Ο Murray και η γυναίκα τελικά κατέληξαν σε συμφωνία με τον ηθοποιό να της πληρώνει κάτι περισσότερο από 100.000 δολάρια σε αντάλλαγμα της πλήρους εχεμύθειας ως μέρος μιας «συμφωνίας εμπιστοσύνης». Πόσο σάπιο είναι αυτό τώρα; Κάτι δεν πάει καλά με τον Bill Murray και αυτό δεν είναι καινούριο απ’ ότι φαίνεται, είναι μία ιστορία που κρατάει από παλιά.

Σχόλια κυκλοφόρησαν αμέσως μετά την φήμη. Ο Bill Murray φαίνεται να την έπεφτε σε όλες τις γυναίκες στο σετ, από μακιγιέζ μέχρι ενδυματολόγους. Είχαμε μία παράξενη υποψία η αλήθεια είναι τόσα χρόνια με το coolness του Murray και τώρα κάπως επιβεβαιωθήκαμε. Αυτό το περιστατικό όμως ήταν και η αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια κι άλλα που είχε κάνει στο παρελθόν. Για παράδειγμα, πίσω στο 2000, στα γυρίσματα των Άγγελων του Τσάρλι, την είχε πέσει πολύ άσχημα στην Lucy Liu. Μετά από αυτό το σκηνικό η Liu δεν μπορούσε να βρίσκεται μαζί του στο σετ. Αυτό το νέο τώρα μας σοκάρει λίγο ακόμη μιας και ένα πολύ εσωτερικό νέο του Χόλυγουντ βγαίνει στη φόρα.

 

 
 

Η περίπτωση της Liu δεν ήταν η μόνη. Ο Murray φέρεται να έχει δείξει πολύ κακή συμπεριφορά μέσα στα χρόνια. Το 1991 λέγεται πως πέταξε ένα τασάκι στον Richard Dreyfuss κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «What About Bob» του. Δύο χρόνια μετά, στα γυρίσματα του «Groundhog Day», έσπρωξε τον σκηνοθέτη Harold Ramis σε έναν τοίχο εν μέσω μιας έντονης συζήτησης. «Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων για το “Ghost Busters”, σήκωσε τη Sigourney Weaver στους ώμους του χωρίς προφανή λόγο», είπε στην The Post ο Gavin Edwards, συγγραφέας του «The Tao of Bill Murray». «Ήταν ενδεικτική συμπεριφορά της σκοτεινής πλευράς του Murray». Και μετά είναι εκείνη η τρομερή φάση με την Gina Davies που την κυνηγούσε με μία συσκευή μασάζ, χωρίς καν να την γνωρίζει καλά, καλά. Αυτό έγινε στα γυρίσματα του «Quick Change» το 1990.

Το έθιμο της Ημέρας της Μαρμότας μας χάρισε ένα κινηματογραφικό αριστούργημα

sethmurerey

Η Gina Davies περιέγραψε μεταξύ άλλων την άβολη στιγμή, κατά την οποία ο σταρ τη συνάντησε στη σουίτα ενός ξενοδοχείου, κρατώντας στο χέρι μια συσκευή για μασάζ. Μάλιστα όπως σημείωσε επέμενε να τη χρησιμοποιήσει πάνω της, παρά το γεγονός ότι εκείνη αρνούνταν: «Ήταν άσχημα. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στην πρώτη μας συνάντηση. Έπρεπε να είχα φύγει ή να είχα υπερασπιστεί τον εαυτό μου, που σε αυτή την περίπτωση δεν θα είχα πάρει τον ρόλο. Θα μπορούσα να είχα αποφύγει αυτή τη συμπεριφορά εάν ήξερα πως να αντιδράσω ή τι να κάνω κατά τη διάρκεια της οντισιόν. Αλλά ξέρετε ήμουν τόσο μη συγκρουσιακή που απλά δεν το έκανα» σημειώνει για την τραυματική εμπειρία της.

Τελικά εμείς αναρωτιόμαστε αν ο Bill Murray είναι ένα τέρας, ένας τέρας που έχει δημιουργηθεί από την αποδοχή του κοινού του. Σίγουρα όμως τόσο άσχημη συμπεριφορά δεν την περιμέναμε με τίποτα από τον άνθρωπο που έχουμε αγαπήσει τόσο πολύ μέσα από τις ταινίες του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved