Η Δευτέρα αναδείχτηκε χειρότερη μέρα. Σιγά το νέο

Δεν χρειαζόμασταν το Βιβλίο Guinness για να μας το επιβεβαιώσει.

Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει τσαγκαροδευτέρα. Δεν νομίζω πως υπάρχει εκεί έξω κάποιος εργαζόμενος που διαφωνεί πως η Δευτέρα είναι ίσως η χειρότερη μέρα ever. Σίγουρα δεν είχαμε ανάγκη το ρεκόρ Guinness να μας το πει, χρόνια τώρα το αισθανόμαστε στο πετσί μας, χρόνια τώρα το νιώθουμε στα κόκαλα σαν πυρετό. Οι Δευτέρες είναι καταραμένες για όλους, είναι η υπενθύμιση πως είμαστε εργαζόμενοι, είναι ο συναγερμός που σου λέει κοίτα φίλε άσε αυτά που ήξερες την Κυριακή, η ζωή δεν είναι τόσο ωραία, η ζωή είναι δουλειά και ιδρώτας, πόνος και πίεση.

Προλετάριος: Οι 5 χειρότερες δουλειές που έχω κάνει ποτέ

 
 

Ήρθε τώρα η επιτροπή του ρεκόρ Guinness να μας πει τι; Πως η Δευτέρα είναι χάλια μέρα; Εσένα περιμέναμε να μας το πεις. Το ξέρουμε. Το ζούμε κάθε εβδομάδα. Με κάθε επισημότητα, η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή των Guinness World Records. Την ανακοίνωση-δικαίωση έκανε μάλιστα Δευτέρα στις 17 Οκτωβρίου, το Ρεκόρ Γκίνες μέσα από το Twitter γράφοντας:

"Δίνουμε και επίσημα στη Δευτέρα το ρεκόρ της χειρότερης ημέρας της εβδομάδας.”

Σιγά τα αβγά! Το ξέραμε και θα το θυμόμαστε για πάντα και χωρίς να έχει κερδίσει κανένα ρεκόρ αυτή μέρα, σίγουρα όμως αν της αξίζει ένα ρεκόρ αυτό είναι της χειρότερης μέρας όλου του σύμπαντος. Οι αντιδράσεις των αναγνωστών του tweet έδωσαν ρεσιτάλ εννοείται. Μην αφήνετε κανέναν να σας πει το αντίθετο γι' αυτήν την σιχαμένη μέρα, η Δευτέρα είναι γεννημένη για να ταλαιπωρεί τον κόσμο, είναι καταδικασμένη να την σιχαίνονται όλοι, εκτός φυσικά αν έχεις ρεπό.

 

 
 

Ναι η Δευτέρα είναι το κερασάκι στην τούρτα της εργατικής τάξης. Κι όπως έλεγε και ο θεούλης Paul LaFargue, ο ένας και μοναδικός συγγραφέας του Δικαιώματος στην Τεμπελιά και μάλιστα γαμπρός του Carl Marx:

"Η εποχή μας έχει χαρακτηριστεί σαν η Εποχή της Εργασίας. Ουσιαστικά όμως είναι η Εποχή του πόνου, της μιζέριας και της διαφθοράς."

Εντάξει το βαρύναμε λίγο, όμως οι Δευτέρες θα παραμείνουν στην προλεταριακή ψυχή μας για πάντα σιχαμερές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved