Save Your Hood Υπερ-δράση: Λίμνη Κουμουνδούρου 23/10 11 π.μ.

Το εθελοντικό κίνημα Save Your Hood Greece διοργανώνει μια μεγάλη δράση καθαρισμού στη Λίμνη Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο της Δυτικής Αττικής και σας προσκαλεί με χαρά να παρευρεθείτε και εσείς.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. εθελόντριες και εθελοντές από τις γύρω, αλλά και πιο μακρινές περιοχές της Αττικής, σύλλογοι, οργανώσεις, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών θα συναντηθούμε στην Λίμνη Κουμουνδούρου με σκοπό να απομακρύνουμε όσα περισσότερα απορρίμματα μπορούμε από μια από τις πιο “άγνωστες”, αλλά οικολογικά σημαντικές περιοχές της Αττικής.

Εξοπλισμένοι με τα καλύτερα χαμόγελα μας, τα γάντια αντοχής μας και την υπέροχη και ειλικρινή μας διάθεση για προσφορά, θα παρέμβουμε με τον ηπιότερο και προσεκτικότερο τρόπο, ώστε να δώσουμε ανάσα ξανά σε μια ακόμα προστατευόμενη περιοχή, από το φορτίο πλαστικών μιας χρήσης και άλλων απορριμμάτων που την βαραίνει.

Ένας μικρός υγρότοπος, που παρ΄όλο που βρίσκεται δίπλα από μια βιομηχανοποιημένη περιοχή, δέχεται και φιλοξενεί περισσότερο από 80 είδη υδρόβιων πουλιών, όπου και ανάμεσα τους την βαλτόπαπια, η οποία αποτελεί τρωτό είδος και βρίσκεται στην κόκκινη λίστα της IUCN. Επίσης, αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής, αλλά και κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, αφού η ιστορία της ξεκινάει από την κλασική εποχή.

 

site-image.jpg

 

Ελάτε μαζί μας να βάλουμε τα σκουπίδια στη θέση τους! Ελάτε να βοηθήσουμε στην αλλαγή νοοτροπίας!

Σημείο συνάντησης:

Στον δρόμο εισόδου για το στρατόπεδο:

https://goo.gl/maps/NLtmB8XSkKxwzpff8

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με όλες τις τοπικές μας ομάδες της Αττικής, τον Δήμο Ασπροπύργου, και του στρατοπέδου. Για τη δράση αυτή, υπάρχει έγκριση από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όπου εντάσσεται η Λίμνη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.saveyourhood.gr και δηλώσεις συμμετοχής στο info@saveyourhood.gr

Βοηθήστε μας να απομακρύνουμε τα σκουπίδια και να βοηθήσουμε εμπράκτως την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής, φέρνοντας στην επιφάνεια με αγάπη, την επικείμενη απειλή τους.

Η περιοχή δράσης:

1666100057401-259372520-Picture1.png

Θέλετε να πάρετε και εσείς την πρωτοβουλία να αλλάξετε τη δική σας γειτονιά;

Πώς; Μπαίνετε στην ομάδα μας στο facebook και δηλώστε συμμετοχή σε κάποιες από τις δράσεις που οργανώνονται από τους ίδιους τους εθελοντές ή προτείνετε εσείς τη δική σας!

Όπου και να είμαστε, σε πόλεις, χωριά, παραλίες, δάση, βουνά, νησιά, η δική μας γειτονιά μας χρειάζεται. Πεισμώνουμε και βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στην αλλαγή της νοοτροπίας.

Κάνουμε χαμούλη με τις χαμογελάρες μας, τη θετική μας διάθεση και το κέφι μας.

Λίγα λόγια για το Save Your Hood

Το κίνημα Save Your Hood ενδυναμώνει πρωτοβουλίες και δίνει στους πολίτες τα μέσα να δράσουν παρέχοντας κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες και τις ανησυχίες τους και να ενδυναμώσουν ο ένας τον άλλον για πιο υγιείς γειτονιές. Ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που γρήγορα γιγαντώθηκε για την ευαισθητοποίηση του αυξανόμενου κοινού για το πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώνοντας ενεργούς πολίτες και άλλες εθελοντικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Απόβλητα κάθε είδους - πλαστικά, άλλα υλικά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ανακυκλώσιμα, οικοδομικά απόβλητα, θαλάσσια απορρίμματα, οργανικά ακόμη και επικίνδυνα απόβλητα έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα. Η ανάγκη για όλους μας να έχουμε πιο καθαρά, πιο όμορφα αισθητικά, πιο υγιεινά μέρη για να ζήσουμε, μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Από τον Νοέμβριο του 2020, σε 23 μήνες ζωής, αναπτύσσεται εκθετικά σε όλη την Ελλάδα και επεκτάθηκε γρήγορα σε γειτονικές χώρες, προσελκύοντας περισσότερους από 33000 εθελοντές, οργανώνοντας περισσότερες από 5000 δράσεις καθαρισμού και συλλέγοντας σχεδόν 10 εκατομμύρια λίτρα σκουπιδιών (πάνω από 3 ολυμπιακού μεγέθους πισίνες γεμάτες με σκουπίδια).

Τώρα, οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, την Τουρκία, τη Ρουμανία και αλλού, δρουν στις γειτονιές τους, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα στους συμπολίτες μας και φέρνοντας μια αλλαγή που τόσο χρειάζονται! Η ανάγκη μας να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τα απόβλητα κάθε είδους έχει βρει γόνιμο έδαφος και έχει αλλάξει το περιβάλλον και τις κοινότητές μας για πάντα!

Το Save Your Hood ακολουθεί ένα σοσιοκρατικό μοντέλο που επιτρέπει στους εθελοντές να συνεργάζονται και να συντονίζονται με αποτελεσματικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια του 2021, η Save Your Hood πέτυχε πολλά περισσότερα, πέραν των καθαρισμών, επηρεάζοντας θετικά τους ανθρώπους πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά εργαστήρια, δράσεις βομβαρδισμού σπόρων, δραστηριότητες δενδροφύτευσης και καθαρισμούς με μεικτές κοινωνικές ομάδες.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved