To σοβαρό λάθος του Top Gun: Maverick που σχολίασε διάσημος φυσικός

Ο Neil deGrasse Tyson υποστηρίζει πως δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από κάτι τέτοιο ο Tom Cruise.

Όλοι ξέρουμε πως καμιά φορά γίνονται υπερβολές στο Χόλυγουντ και στις ταινίες με πολλά ειδικά εφέ, υπερβολές που όμως οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί, οι τεχνικοί και οι τύποι των ειδικών εφέ μπορούν να κάνουν να φαίνονται αληθινές όσο δεν πάει. Κάτι τέτοιο φαίνεται να έγινε και με το Top Gun: Maverick. To Top Gun: Maverick είναι μια από τις ταινίες του 2022 που κατάφερε να διαπρέψει, με τους θεατές και τους κριτικούς να την επαινούν για την καταιγιστική δράση της και για τα πρακτικά της εφέ, αφού οι συντελεστές προσπάθησαν να γυρίσουν όσα περισσότερα πλάνα γίνεται χωρίς τη χρήση CGI. Όλη η παραγωγή είναι απίστευτα έξυπνη αλλά και καλοφτιαγμένη, δεν μπορείς πραγματικά να βρεις ούτε ένα λάθος, ούτε ένα ψεγάδι στις σκηνές. Υπάρχει όμως ένα λάθος όσο αφορά την Φυσική του θέματος. Κι εδώ μπαίνουν οι γνώσεις ενός ειδικού. Ο φυσικός Neil deGrasse Tyson λέει πως σε μία σκηνή θα ήταν αδύνατον να επιβιώσει ο Cruise μιας και είναι πέρα από την πραγματικότητα. Ο γνωστός φυσικός Neil deGrasse Tyson, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει παρουσιάσει την εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ Cosmos: A Spacetime Odyssey, ήρθε τώρα να επισημάνει μια σοβαρή παρατυπία της ταινίας.

 

Πρόκειται για ένα "κακό συνήθειο" του Neil deGrasse Tyson, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισημαίνει τα τεχνικά λάθη μεγάλων παραγωγών, όταν αυτές αποφασίζουν να σταματήσουν να ακολουθούν τους νόμους της φύσης. Είναι ο τύπος που θα σου χαλάσει μία ολόκληρη παραγωγή εκατομμυρίων. Σίγουρα θα τον λέγαμε nerd και σίγουρα θα τον λέγαμε κάπως ενοχλητικό σε στιγμές.

«Top Gun: Maverick»: Ξεπέρασε τον Τιτανικό στο box office και πάει για τους Avengers

Όσον αφορά το Top Gun: Maverick, λοιπόν, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο χαρακτήρας του Tom Cruise δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιβιώσει την εκτίναξη από το αεροπλάνο του σε 10,5 Mach ταχύτητα, αφού το σώμα του θα γινόταν κιμάς υπό αυτές τις συνθήκες. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter:

Άργησα για αυτό το party, αλλά στη φετινή Top Gun ταινία, ο χαρακτήρας Maverick του Tom Cruise εκτινάσσεται από ένα υπερηχητικό αεροπλάνο με ταχύτητα 10,5 Mach, πριν αυτό συντριβεί.

Επιβίωσε χωρίς τραυματισμούς.

Κανονικά, με αυτή την ταχύτητα αέρα, το σώμα του θα γινόταν splatter σαν ένα σιδερένιο γάντι να χτυπά ένα σκουλήκι. Απλά λέω…

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved