INTIME Βάλτε και Φατσέα στο Love Island

Και «γύπας» και «Μπαμπινιώτης». Ό,τι ακριβώς ζητάει το παιχνίδι.

Σίγουρα δεν χρειαζόμασταν το Love Island για να εντοπίσουμε τις ανορθογραφίες στα ελληνικά των παικτών ριάλιτι, καθώς από τότε που είδαμε το πρώτο, το αυθεντικό «Big Brother» το 2001, οι πρωταγωνιστές είχαν μια μεγάλη αδυναμία στο να παθαίνουν Φατσέα από το «Καφέ της Χαράς». 

 

 

Ίσως γινόμαστε λίγο κακοί με τους Islanders καθώς ακόμα και στην ίδια την καθημερινότητά μας βλέπουμε αστοχίες της ελληνικής γλώσσας, ακόμα και από ανθρώπους που την παίζουν στα δάχτυλα.

Η ελληνική τηλεόραση καταφέρνει πάντα να μας γεμίζει την όρεξη για γέλιο με τα υπέροχα bloopers της, είτε πρόκειται για ένα λάθος της στιγμής σε σοβαρή εκπομπή ή όπως συνηθίζεται σε «ατύχημα» της γλώσσας την ώρα κάποιου καβγά ή απλής συζήτησης σε ριάλιτι.

Χτες βέβαια ασχοληθήκαμε με την κοιλίτσα του Μαρσέλο.

 

Βέβαια στο Love Island έχουμε ένα λόγο παραπάνω να θέλουμε έναν τύπο όπως ο ήρωας του Γεράσιμου Σκιαδαρέση.

 

Και γύπας και αναλφάβητος, δύο σε ένα

Το πρώτο χαρακτηριστικό (το γύπικο) είναι το νο.1 όπλο στο συγκεκριμένο ριάλιτι. Πρέπει ό,τι κινείται να «εκτελείται» ή έστω να πολιορκείται. Ο μόνος που έχει πιάσει το υπονοούμενο είναι ο Γιώργος Κόρκας ο οποίος μπήκε με όρεξη, όρμησε ακόμα και στις πρίζες και μέχρι στιγμής δείχνει φαβορί για το βραβείο του νικητή. Και ταίρι βρήκε -και όχι για τα μάτια του κόσμου- και όλοι ασχολούνται μαζί του. Είτε με αυτά που λέει, είτε με το ιδιαίτερο στυλ του.

 

Πέντε τύποι πιο ματάκηδες από τον Κόρκα.

Ακόμα και ο «μαλλιάς» του Love Island όμως εμφανίζεται μαζεμένος ως προς τη γλώσσα που χρησιμοποιεί. Δεν λέει δύσκολες λέξεις, δεν παίρνει το ρίσκο που μπορεί να τον εκθέσει. Σε αυτό «σύμμαχός» του είναι ότι δεν γκρινιάζει ιδιαίτερα, επομένως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο να εκτεθεί σε αντίθεση με τον Γιώργο Γεωργίου που συχνά πυκνά τα εκσφενδονίζει τα στολίδια της ελληνικής γλώσσας, όπως επίσης και τα κορίτσια της βίλας.

Ίσως εν τέλει να μην είναι άσχημο που τα παιδιά μέσα στο παιχνίδι «πυροβολούν» ανελέητα την ελληνική γλώσσα, γιατί εκεί που υπάρχει ένα τέλμα σε όσα βλέπεις, ρίχνουν μια λέξη που σε αναγκάζει να γουρλώσεις το μάτι, να αναρωτιέσαι αν ειπώθηκε όντως αυτή η κουβέντα και ύστερα να ψάχνεις στο On Demand τα δευτερόλεπτα της λέξης-χειροβομβίδας.

Ένα ευχαριστώ λοιπόν στους μοντέρ που αφήνουν μία προέκταση της trash-ίλας και δεν την κόβουν από το τελικό βίντεο. Τι θα ήταν άλλωστε ένα ριάλιτι χωρίς τα bloopers του. Μάλλον είναι και λάθος ο τίτλος μας. Δεν χρειάζεται Φατσέα το ριάλιτι, τους έχει ήδη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved