Intime Πόσο λάθος είναι να κάνεις πρόταση γάμου στο γήπεδο;

Ξεκίνησε ως κάτι πρωτότυπο εξελίχθηκε σε μάστιγα. Συγγνώμη αλλά το «Μαράκι» θέλεις να παντρευτείς, όχι τον Βαρούχα.

Όλα λάθος. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος. Ένας εναλλακτικός τίτλος σε μία κατάσταση που ξεκίνησε ως κάτι το πρωτότυπο και κατέληξε σε μάστιγα. Συνηθισμένη διαδρομή για trends που γίνονται viral αλλά μετά από αλόγιστη χρήση αρχίζουν και κουράζουν. Όπως συμβαίνει με την περίπτωση της πρότασης γάμου στο γήπεδο. Μία φαινομενικά κουλ και χιουμοριστική κίνηση που οφείλει άμεσα να μπει στη λίστα με όλα όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνεις. Διότι το να κάνεις πρόταση γάμου στο γήπεδο είναι ντροπιαστικό. Αφενός για σένα, αφετέρου για τον άνθρωπο που σκοπεύεις να περάσεις τα επόμενα χρόνια της ζωής σου στο πλάι του.

Συναισθηματικός κλισέ εκβιασμός

Πρόκειται για μία διαδικασία που η πλειοψηφία των ανδρών θα δοκιμαστεί ή έχει ήδη δοκιμαστεί. Μετά από καιρό βρήκες τον κατάλληλο άνθρωπο. Την κοπέλα που σε καταλαβαίνει, έχετε μοιραστεί όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές, περάσατε με επιτυχία την ζόρικη πίστα της συγκατοίκησης και τώρα έρχεται η στιγμή για το επόμενο βήμα. Να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου. Πριν από αυτό όμως και εφόσον γνωρίζετε και οι δύο ότι η φάση πάει προς τα εκεί, οφείλετε να το επισημοποιήσετε. Να βρεις την κατάλληλη στιγμή να της ζητήσεις σε γάμο. Είναι η δική σας μοναδική στιγμή που πάντα θα θυμάστε. Μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει. Να σκεφτείς κάτι ευφάνταστο, κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό, κάτι ρομαντικό, κάτι προσωπικό.

Και εσύ σκέφτηκες και κατέληξες στο να της κάνεις πρόταση γάμου στο γήπεδο. Να της δώσεις το δαχτυλίδι ή να σηκώσεις ένα πανό. Πιστεύεις ότι το να της ζητήσεις να σε παντρευτεί σ’ ένα γήπεδο είναι το κατάλληλο περιβάλλον; Θεωρείς ότι θα το εκτιμήσει και στα μάτια της θ’ ανέβεις ψηλά για την πρωτοτυπία; Ή είναι κουλ να μοιραστείτε τη δική σας στιγμή με χιλιάδες άκυρους τύπους και μια κάμερα να σας παρακολουθεί;

Άντρας κάνει πρόταση γάμου με το δαχτυλίδι που βρίσκει στα αποκαΐδια του σπιτιού του

Προσωπικά θα σε χώριζα εκείνη τη στιγμή. Και εξηγούμαι.

Το γήπεδο είναι ένας χώρος που διεξάγεται μία ιεροτελεστία. Από τη στιγμή που «κόβεις» το εισιτήριο για να μπεις στη θύρα και που μυρίζεις το γκαζόν μέχρι το τελευταίο λεπτό όπου ένα γκολ σε οδηγεί από τον πάτο στη θέωση. Ή το buzzer beater. Γιατί από αυτή τη μάστιγα δεν γλιτώνει ούτε το μπασκετάκι. Ωστόσο οφείλεις να κατανοήσεις πως είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να κάνεις πρόταση γάμου. Κανείς δε θα εκτιμήσει να μοιραστεί μία προσωπική στιγμή σ’ έναν χώρο με χιλιάδες αγνώστους που ετοιμάζονται να ξεσπάσουν, να ρίξουν τα μπινελίκια τους, να πανηγυρίσουν, να φάνε «πατατάκια, πασατέμπο, ηλιόσπορο» και το βράδυ να επιστρέψουν σπίτι ώστε να δουν «Αθλητική Κυριακή» ή «Σούπερ Μπάλα». Σιγά μη βάλεις την κοπέλα να σου σχολιάσει και τις αμφισβητούμενες φάσεις. Συγγνώμη αλλά το «Μαράκι» θα παντρευτείς όχι τον Παναγιώτη Βαρούχα.

 

 

Επιπρόσθετα αποτελεί και έναν κλισέ συναισθηματικό εκβιασμό. Διότι πόσες οι πιθανότητες να αρνηθεί μπροστά σε τόσο κόσμο; Ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμη, δε θα σκεφτεί δεύτερη φορά μήπως σε φέρει αμηχανία; Μία αμηχανία που ήδη την κυριεύει όταν χιλιάδες βλέμματα βρίσκονται πάνω της και κάποιοι έχουν σηκώνει ήδη τα κινητά τους και ανεβάζουν video σε live σύνδεση.

 

 

Θα μου πεις υπάρχει και το ενδεχόμενο να γουστάρει και η κοπέλα αυτή τη φάση. Δεκτό. Αλλά εδώ επιστρέφουμε σ’ ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Στην έλλειψη φαντασίας και στα κλισέ που επαναλαμβάνονται. Και θα μου επιτρέψεις να θέσω το δικό μου ερώτημα. Αλήθεια ποιος ενθουσιάζεται με κάτι που έχει μπαγιατέψει; Ρητορικό το ερώτημα. Γιατί την απάντηση την ξέρεις ήδη και εσύ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved