O Nicolas Cage θέλει να γίνει ο επόμενος κακός του Batman κι έχει την αμέριστη στήριξή μας

Στόχος του πιο ταλαντούχου ηθοποιού αυτή τη στιγμή στο Hollywood είναι να αναστήσει τον ξεχασμένο Egghead από τον τηλεοπτικό Batman του ‘60. 

O Nicolas Cage μπορεί να έχει τη φήμη που τον θέλει να παίζει σε οτιδήποτε του προτείνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη του επιθυμία είναι οι ταινίες με σούπερ ήρωες και δεν του το προτείνουν όσο συχνά θα έπρεπε. Μέχρι να τον θαυμάσουμε στον ρόλο του φλεγόμενου εκδικητή καβαλάρη, ως τον μοναδικό άνθρωπο που μπόρεσε να αψηφήσει το συμβόλαιό του με τον ίδιο τον Διάολο, υπήρξαν πολλές προσπάθειες, αλλά τελικά δεν ήπιε νερό από την πηγή.

Πώς ο Nicolas Cage κατάφερε να χρεωκοπήσει σπαταλώντας 150 εκατομμύρια 

Παραλίγο να παίξει τον Superman στο Superman Lives του Tim Burton, μια ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ. Έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει ο πρώτος κινηματογραφικός Iron Man, χρόνια πριν τον Robert Downey jr. Εξίσου άκαρπη αποδείχθηκε και η πρόταση για να υποδυθεί τον Constantine, ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Cage. Αλλά όλα αυτά είναι παρελθόν, το παρών του πιο πολυσχιδή ηθοποιού είναι λαμπρό με συνεχείς επιτυχίες στο box office και διθυραμβικές κριτικές.   

 

 

Όχι, δεν πρόκειται γυρίσει άμεσα στον ρόλο του Ghost Rider, αν και πολύ θα θέλαμε να το δούμε, αλλά θέλει να γυρίσει στον κόσμο του Batman, έστω και σαν villain. Πρόταση που απευθύνει προς όλους τους αρμόδιους είναι ανάσταση ενός ξεχασμένου κακού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην καλτ τηλεοπτική μεταφορά του Batman στη δεκαετία του ‘60, του Egghead.

Δεν υπάρχουν όρια μεταξύ cool και cult όταν είσαι πραγματικά ταλαντούχος

Αυτός ο πράγματι αυγοκέφαλος κακός με την καράφλα και το μουστάκι, είχε τη φήμη του πιο έξυπνου κακού στο σύμπαν του Batman, έναν τίτλο που μάλλον τον δικαιολογεί το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος villain που ανακάλυψε ότι πίσω από την μπέρτα του Σκοτεινού Ιππότη, βρίσκεται ο Bruce Wayne. Ωστόσο, παρά την εγκληματική του διάνοια, ήταν περισσότερο γνωστός λόγω των αυγολογοπαιγνίων με τα οποία ξεκινούσε κάθε του φράση. “Egg-celent” και “Egg-static” ήταν οι πιο συνήθεις εναρκτήριες ατάκες του, και όσο cringe κι αν ακούγονται μισό αιώνα μετά, δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να φέρει στον 21ο αιώνα ένα καλό κρύο αστείο όπως ο Nicolas Cage.  

 

 

O λόγος για τον οποίο αγαπάει τόσο πολύ τον Egghead ο Cage, είναι γιατί του άρεσε πάρα πολύ ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε, ο Vincent Price. Γελούσε πάρα πολύ με τον Egghead σαν παιδί, αλλά ακολουθούσε τον Price και σε ό,τι έπαιζε σε θέατρο και κινηματογράφο. Βέβαια θα πει κανείς ότι απλά θέλει να υποδυθεί τον πιο εκκεντρικό κακό του Batman.  O συνδυασμός καράφλα-μουστάκι-κίτρινο πουκάμισο και αμφιλεγόμενου χιούμορ είναι κάτι ανάμεσα στον Joker και τον Mask, ένας ρόλος γάντι για τον τύπο που δεν πήρε ποτέ τίποτα στα σοβαρά, ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved