Οι Sopranos βραβεύτηκαν ως η καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών

Όχι κάτι που δεν ξέραμε, αλλά λίγη αναγνώριση ακόμα δεν βλάπτει.

Στο Rolling Stone έκατσαν κι έφτιαξαν μια λίστα με τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών και δεν μιλάμε για ένα ακόμα Top 10, αλλά για μια αναλυτικότατη λίστα με τις 100 πιο σπουδαίες τηλεοπτικές σειρές. Η διαλογή και η ιεράρχησή τους έγινε με τρόπο που να μην χωράει πολλές διαφωνίες και ενστάσεις και μάλλον το κατάφερε, και δεν μιλάμε μόνο για την πανάξια πρωτιά των Sopranos.

 

 

Οι σειρές που μπήκαν στη λίστα έπρεπε να κάνουν tick σε πολλά σημεία. Είναι σειρές που άλλαξαν την πορεία της τηλεόρασης, σειρές που έβγαλαν αβίαστα γέλιο και κλάμα, σειρές που γέννησαν το δικό τους είδος αμέσως μετά, σειρές που έχτισαν κόσμους και χαρακτήρες και άφησαν βαθύτατο αποτύπωμα στην ποπ κουλτούρα. 

Θυμάσαι τι έγινε στο Pine Barrens;

Στην κορυφή της λίστα βρέθηκε η σειρά που διχοτόμησε την ιστορία της τηλεόρασης στην εποχή πριν από αυτή και στην εποχή μετά από αυτή. Σε αυτά τα 23 χρόνια που έχουν περάσει από τη μέρα που έκατσε για πρώτη φορά ο Tony Soprano στην καρέκλα της Dr Melfi, σκηνοθέτες, παραγωγοί, σεναριογράφοι και ηθοποιοί, έσκυψαν πάνω από αυτή την οικογένεια από το New Jersey.

 

 

Οι επόμενες 5-6 θέσεις της λίστας ήταν κι αυτές λίγο πολύ αναμενόμενες, αν και ίσως κάποιοι θα έκαναν μια μικρή ανακατάταξη. Στη 2η θέση βρέθηκε μια άλλη οικογένεια, οι Simpsons που έκαναν τη δική τους τηλεοπτική επανάσταση αποδεικνύοντας ότι τα κινούμενα σχέδια δεν είναι μόνο για παιδιά. 

15 χρόνια μετά το φινάλε, ακόμα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το Sopranos

Πιο κάτω βλέπουμε το Breaking Bad και το Mad Men, δύο σειρές που πιθανότατα δεν θα υπήρχαν χωρίς το Sopranos, αυτό κι αν είναι παράσημο. Το δύσκολο The Wire δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως και το Seinfeld που είναι ένα από τα ελάχιστα δείγματα τηλεόρασης από την εποχή πριν το Sopranos σε τόσο ψηλή θέση. 

Αυτή η πρωτιά είναι μία ακόμα από τις πολλές αναγνωρίσεις για την αξία και την ποιότητα της σειράς που δημιούργησε ο David Chase, μια αναγνώριση που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή μαζεύοντας ό,τι Emmy έβρισκε στον δρόμο της. Μάλλον είναι μια καλή ευκαιρία για να το ξεκινήσουμε ακόμα μία φορά.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved