pexels Η Αθήνα ανάμεσα στις πόλεις που αξίζει να ζεις

Στην κορυφή της λίστας μία πόλη που σίγουρα θέλεις να ταξιδέψεις. 

Ποια είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις; Ποια είναι εκείνη η χώρα που σου προσφέρει όλα τα καλά του κόσμου και μία ποιότητα ζωής που θα σε κάνει ευτυχισμένο; Σίγουρα είναι υποκειμενικό το ζήτημα, διότι κάθε προσωπικότητα διαφέρει και κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απολαύσεις και θέλω. Ωστόσο έναν τόνο αντικειμενισμού προσπάθησε να ρίξει η ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη για να ζεις.

Όχι ότι πέσαμε από τα σύννεφα.

Time Out: Η Αθήνα στις καλύτερες πόλεις του πλανήτη για να ζεις

Το Κίεβο δεν περιλαμβάνεται φέτος λόγω των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη έπεσαν 15 και 13 θέσεις αντίστοιχα στην κατάταξη. Η περσινή νικήτρια, το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, έπεσε στην 34η θέση λόγω των περιορισμών που επεβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. «Η Βιέννη, η οποία είχε πέσει στη 12η θέση στην κατάταξή μας στις αρχές του 2021 καθώς τα μουσεία και τα εστιατόριά της έκλεισαν, ήταν και πάλι στην πρώτη θέση, την οποία κατείχε το 2018 και το 2019», αναφέρει η έκθεση. «Η σταθερότητα και οι καλές υποδομές είναι τα κύρια αξιοθέατα της πόλης για τους κατοίκους της, που υποστηρίζονται από το αξιόλογο σύστημα υγείας και την πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών ευκαιριών», τονίζεται χαρακτηριστικά.

 

 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κοπεγχάγη και η Ζυρίχη. Η Ελβετική Γενεύη βρίσκεται στην έκτη θέση, η Φρανκφούρτη της Γερμανίας στην έβδομη και το ολλανδικό Άμστερνταμ στην ένατη. Ο Καναδάς τα πάει εξαιρετικά έχοντας το Κάλγκαρι στην τρίτη θέση, το Βανκούβερ στην πέμπτη και το Τορόντο στην όγδοη. Τη δέκατη θέση μοιράζονται η Οσάκα της Ιαπωνίας και η Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι, κατατάσσεται στη 19η θέση, 23 θέσεις υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Η βελγική πρωτεύουσα, οι Βρυξέλλες, βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω από το Μόντρεαλ του Καναδά.

 

 

Τέλος η Αθήνα βρίσκεται στην 73η θέση. Όχι τέλεια, όχι άσχημα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved