Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ξεκίνησε με μποτιλιάρισμα

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη μέρα. Μήπως όμως δεν φταίμε μόνο εμείς;

Το ξέρουμε πως σε πολλά μπορεί να νιώθετε Ευρωπαίοι -και καμία αντίρρηση, σε πολλά ενδεχομένως να είστε- αλλά πρέπει να σας θυμίσουμε ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό είστε Βαλκάνια. Σε όλα σας και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Πάντως όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, μάλλον κάτι πήγε στραβά γιατί μετά από την χθεσινή απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς που γονάτισε κόσμο, σήμερα θυμηθήκαμε πώς είναι να είσαι πίσω από το τιμόνι και να θέλεις μία ώρα να φτάσεις στη δουλειά. Δεν φαίνεται να τιμήσαμε και πολύ την ημέρα μιας και στον Κηφισό ήταν πηγμένοι από τις 10 το πρωί. Ευκαιρία να θυμηθούμε αυτό το πολύ ωραίο ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

 

 

Πάντως ενημερωτικά για όσους ενδιαφέρονται πως ακριβώς αντιδρούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα, ο ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, έχει ανακοινώσει πως δεν χρειάζεται να χτυπήσεις εισιτήριο μετά τις 16.00 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Οπότε ναι, να μετακινηθείς στην Αθήνα χωρίς το αυτοκίνητο, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και τις συνθήκες στο δρόμο. Ας μην ξεχνάμε πως από το 2020 και μετά, με την άφιξη του κορωνοϊού, είχαμε μία απίστευτη αύξηση στα οχήματα που κυκλοφορούσαν στο δρόμο με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται χειρότερη. Πάντως δεν το σεβαστήκαμε αυτό, ούτε για μία ημέρα. Κάποιοι δεν έχουν επιλογή. Όλοι οι υπόλοιποι όμως;

Όπως και να έχει καλά πήγε και αυτό (όχι) και αναρωτιόμαστε τι φταίει. Πάντως στην Ελλάδα, για να είμαστε ειλικρινείς, Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο δεν υπάρχει.

 

No car DayΜην χαίρεστε δεν συμβαίνει εδώ αυτό

 

Να χαιρετίσουμε ωστόσο την πρωτοβουλία ότι «ο Οργανισμός ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση συμμετοχής του στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, αποφάσισε τη διάθεση 1.000 προτυπωμένων εισιτηρίων μίας μετακίνησης, μειωμένης τιμής, για να μοιραστούν στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης».

Και βλέπουμε του χρόνου. Ίσως να έχουμε γίνει πιο Ευρωπαίοι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved