Αν το παιδικό σου όνειρο ήταν να γίνεις Ράμπο του ΣΔΟΕ, τώρα είναι η στιγμή σου

Κατεβάζοντας το “Appodixi” στο κινητό σου, τώρα μπορείς να τσεκάρεις τη γνησιότητα της απόδειξης που σου κόβουν και να «καρφώσεις» τον φοροφυγά μαγαζάτορα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της κρίσης που ζήσαμε ήταν ότι το διογκώθηκε δυσθεώρητα λόγω του ότι δεν ζητούσαμε αποδείξεις για τις τυρόπιτες, βολικό σχήμα για όσους έτρωγαν με δέκα μασέλες τα ΚΠΣ, τα ΕΣΠΑ και τα θαλασσοδάνεια, με μια επίκληση στην ευθύνη του φτωχού που έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης για τη χρεοκοπία. 

 

 

Φυσικά κανείς δεν το πίστεψε αυτό, ούτε αυτοί που το έλεγαν, μέχρι που ήρθε η καθολική σχεδόν χρήση του πλαστικού χρήματος που έφερε την αυτόματη έκδοση αποδείξεων από τους καταστηματάρχες. Όλα αυτά μέχρι το ελληνικό δαιμόνιο να βρει τη λύση που δεν είναι και τόσο καινούργια, αυτή των «μαϊμού» αποδείξεων. Το κόλπο με τις διπλές ταμειακές ήρθε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά οι αρχές δεν ψήνονται να μπουκάρων ψάχνοντας τα ντουλάπια και τα υπόγεια των μαγαζιών, θα βάλουν εμάς να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσουμε στο κινητό μας Android ή iOS,  το “Appodixi”, (Αλήθεια πόσα λογοπαίγνια θα δούμε ακόμα με το app;) και μέσω αυτού θα μπορούμε να σκανάρουμε το QR Code που έχει κάθε απόδειξη στο κάτω μέρος της. Αυτόματα το κινητό θα διασταυρώνει με την ΑΑΔΕ τη γνησιότητα της απόδειξης και αν είναι πλαστή θα μπορεί ο οποιοσδήποτε εκκολαπτόμενος Ράμπο, ρουφιάνος θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, να ειδοποιεί τις αρχές και να βεβαιώνουν το ανάλογο πρόστιμο.

 

 

Το Appodixi δεν προσφέρει μόνο τη χαρά της κατάδοσης του επαγγελματία που παντελονιάζει τον ΦΠΑ, αλλά θα επιβραβεύει και τον εθελοντή-ελεγκτή-πολίτη με ποσό που θα είναι πολλαπλάσιο του ποσού της απόδειξης, όσο μεγαλύτερη η ρεμούλα, τόσο και το μπαγιόκο στην τσέπη του ευσυνείδητου πολίτη. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved