Το 2022 είναι η χρονιά που ο Νοστράδαμος δεν πήγε κουβά και αυτό μας τρομάζει

Μέχρι τώρα έχει πέσει μέσα στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στον θάνατο της Ελισάβετ, αλλά έχει κι άλλα δυσάρεστα πράγμα στο τεφτέρι του.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την τελευταία φορά που ανατρέξαμε με τόση ζέση στα γραπτά του Γάλλου αστρολόγου. Ο επικός κουβάς επιπέδου Νικόλα, καλώς τα 3-0, Αλέφαντου στον οποίο βούτηξε με όσα είχε προβλέψει για το 2000, τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός της mainstream πληροφόρησης. Αυτό που τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο είναι δύο καραμπινάτες προβλέψεις, που για να πούμε την αλήθεια δεν ήταν και μικρές.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διατάραξε την ειρήνη στην Ευρώπη μετά από χρόνια, ενώ ο θάνατος της Ελισάβετ είναι ένα γεγονός που σφραγίζει μια εποχή και ανοίγει μια νέα. Όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η μοναδική εισβολή που προέβλεψε ο Νοστράδαμος για το 2022. Στρατιωτική εισβολή θα βιώσει και η πατρίδα του, δηλαδή η Γαλλία, αν και η προβλεψη του 1555 είναι τόσο συγκεκριμένη χρονικά που ήθελε την εισβολή να συμβαίνει την άνοιξη του 2022, άρα ευτυχώς έχει πέσει έξω σε κάτι που θυμίζει έντονα Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

Μια άλλη πρόβλεψη αυτού του απίθανου τύπου που τίποτα καλό δεν έβλεπε να έρχεται,  είναι η ακρίβεια και σε αυτό έχει πέσει ήδη μέσα και όλοι προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Πληθωρισμός, ενέργεια και τρόφιμα κατασπαράσουν το εισόδημά μας, αν και ο Νοστράδαμος το διατύπωσε λίγο πιο ποιητικά: «Τόσο ακριβό το σιτάρι που οι άνθρωποι θα χάσουν τα λογικά τους, θα φάει ο ένας τον άλλον από την απελπισία»

Κάτι άλλες προβλέψεις του Νοστράδαμου για το κλίμα έχουν επίσης επιβεβαιωθεί που έλεγε από το 1555 ότι θα κάνει πολλή ζέστη, πάρα πολλή ζέστη, και μάλιστα βρήκε και στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής ένα ακόμα λογοτεχνικό σχήμα. Η Μαύρη Θάλασσα θα ζεσταθεί τόσο πολύ που θα βράσουν όλα τα ψάρια που ζουν εκεί και εδώ δεν μιλάμε πια για 2°-3° που θα λιώσουν του πάγους, αλλά για ολική καταστροφή. 

 

 

Σε λιγότερο(;) τρομακτικά πράγματα, ο Νοστράδαμος είδε κάτι σαν τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μας πριν από μισό αιώνα, να κάτι που επίσης έχει λίγους μήνες μπροστά του για να γίνει πραγματικότητα. Στην τριπαρισμένη αφήγησή του είδε κάτι σαν μεγάλο εγκέφαλο που θα φανεί πάνω από ένα βουνό και κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι. Σε αυτό το περιβάλλον θα δούμε πιστούς ακολούθους αυτού του εγκεφάλου να καλούνται στην αθανασία μέσα από τα φλεγόμενα σώματά τους και ειλικρινά θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα ρομπότ που θα παρουσιάσει και βάλει στην παραγωγή ο Elon Musk ότι δεν θα μοιάζουν καθόλου με αυτό το σκηνικό. 

Αυτό με τις φωτιές παίζει γενικά στις προβλέψεις του Νοστράδαμου, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι θα βρέξει και φωτιά, αν και επειδή τα έλεγε αυτά το 1555, θέλουμε να ελπίζουμε ότι εννοεί τα πυροτεχνήματα των γάμων και της Πρωτοχρονιάς και όχι θα ζήσουμε κάτι σαν την Αποκάλυψη, αν και ποτέ δεν ξέρεις. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved