Assosiated Press Ο Τότι οδηγήθηκε σε κατάθλιψη από τον γάμο του. Γιατί σου κάνει εντύπωση;

Ο «καπιτάνο» παραδέχτηκε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άπειροι άντρες και συνεχώς απαρνιούνται.

Κανείς δεν παντρεύτηκε για να φτάσει στο σημείο να χωρίσει, πόσο μάλλον για να φτάσει το πράγμα στα άκρα και να λύσει τις διαφορές με το ταίρι του στα δικαστήρια. Τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία, ο «καπιτάνο», ο θρύλος της Ιταλίας και της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να γίνει σίριαλ των media και τα άπλυτα της σχέσης του να βγαίνουν συνεχώς στη φόρα. Ο άλλοτε ονειρεμένος γάμος του με την Ίλαρι Μπλάζι έφτασε στο τέλος του, ωστόσο στο φινάλε του βγαίνουν διαρκώς προς τα έξω όλα τα σκοτεινά μυστικά και άπειρες κατηγορίες μεταξύ τους που αποδεικνύουν ότι η σχέση τους ήταν το λιγότερο τοξική.

 

 

Ο ίδιος φαίνεται να προτιμάει την εξωδικαστική απόφαση για να μην φτάσει η κατάσταση στο δικαστήριο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν θα αποφύγουμε ένα νέο «Ντεπ-Χερντ» ή «Πιτ -Τζολί», με διαφορετικούς ωστόσο άξονες.

Στην περίπτωση του Τότι-Μπλάζι ωστόσο, οι κατηγορίες που έχει φορτώσει ο «καπιτάνο» στην πρώην πλέον σύζυγό του είναι αρκετά βαριές, καθώς όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του στην «Corriere Della Sera», «η Ίλαρι είχε άλλον… περισσότερους από έναν» ή «…μού πήρε τη συλλογή των ρολογιών μου, υπάρχουν και μερικά Rolex μεγάλης αξίας, άδειασε τις θυρίδες ασφαλείας μαζί με τον πατέρα της».

 

 

Μέσα όμως στο γενικότερο χαμό, ξεστόμισε και μια ατάκα που έκανε πολλούς δυστυχισμένους άντρες να τον καταλάβουν.

 

«Με οδήγησε στην κατάθλιψη»

«Δεν μπορούσα πια να προσποιούμαι ότι δεν συνέβαινε τίποτε, δεν ήμουν πια εγώ αλλά κάποιος άλλος» ολοκλήρωσε ο «καπιτάνο» ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια εκτός από την κρίση στο γάμο του έπρεπε να διαχειριστεί το θάνατο του πατέρα του από κορονοϊό αλλά και το «αντίο» από το ποδόσφαιρο.

Η δήλωση αυτή του Φραντσέσκο Τότι παραξένεψε κόσμο. Πώς γίνεται άλλωστε ένας σταρ του βεληνεκούς του Τότι να γίνεται έρμαιο της συζύγου του και να πέφτει σε κατάθλιψη; Η απάντηση είναι απλή. Ρίξε μια ματιά στην κοινωνία παγκοσμίως και πες μου τι βλέπεις. Δεν έχει να κάνει με θύματα και θύτες, αλλά το ότι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γενικά οι άντρες (όπως και οι γυναίκες) στο σύγχρονο κόσμο. Ένα μέρος που έχεις ανάγκη τον σύντροφό σου, αλλά αντί να είστε δεμένοι εξελίσεστε ο καθένας το δηλητήριο του άλλου. 

 

 

Ο Τότι δεν κρύφτηκε ποτέ ότι υπήρξε «Άγιος» στο πρόβλημα του γάμου του, όπως και το ότι έκανε λάθη:

«Έχω και ελαττώματα, έπρεπε να της αφιερώνω περισσότερο χρόνο και προσοχή.... δεν είναι αλήθεια ότι ήμουν ο πρώτος που πρόδωσε» φανερώνοντας ότι και οι δύο έσφαλαν, παρόλα αυτά φανέρωσε ένα από τα προβλήματα που έχουν άπειροι άντρες στο γάμο τους, αλλά φοβούνται να το παραδεχτούν. Και αυτό είναι ότι η σχέση τους εξελίσσεται σε δηλητήριο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τη θεραπεύσουν.

Μην σας κάνει εντύπωση που μεγάλο ποσοστό αντρών μετά τα 30 τους εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης σύμφωνα με μελέτες.

«Οι ψυχικές διαταραχές στις ηλικίες 46-53 συνδέονται επίσης με αλλαγές στη δομή της οικογένειας, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία, όπως ένα διαζύγιο ή όταν ένα παιδί της οικογένειας ενηλικιωθεί και φύγει από το σπίτι» αναφέρει το πόρισμα από την έρευνα του Κέντρου Διαχρονικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Στην περίπτωση του Τότι είναι σίγουρα το διαζύγιο, ή μάλλον ο γάμος του που διαλυόταν μπροστά στα μάτια του. Το ξέρει ότι έσφαλλε και αυτός, δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλό του. Το θέμα είναι όμως ότι η κατάσταση στην οποία βρέθηκε είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες στον κόσμο και αρνούνται το παραδεχτούν. Δεν είναι ποτέ κακό να παραδεχτείς ότι πάσχεις από κατάθλιψη, έστω και αν είναι πολύ αργά για να σώσεις μια κατάσταση. 

Όπως επίσης δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που ένας celebrity όπως ο Τότι έφτασε σε αυτό το σημείο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved