Ο Πάνος Αργιανίδης μπορεί να βρίσκεται και στη δική σου οικογένεια

Πώς είναι δυνατόν να χλευάζεις έναν άνθρωπο με διαταραγμένη ψυχική υγεία μόνο και μόνο επειδή ήταν στο Survivor;

Το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης εξελίχθηκε ένα θρίλερ στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου Αττικής. Ένας άνδρας κλείστηκε στην τουαλέτα του κτιρίου σε κατάσταση αμόκ και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Η είδηση έχει αμέσως πρώτο θέμα σε κανάλια και sites. Γρήγορα μεταπήδησε στα social media και έγινε viral. Ο λόγος; Διότι ο άνθρωπος που βρισκόταν κλεισμένος στα ΕΛΤΑ είχε περάσει από το δημοφιλές reality επιβίωσης «Survivor». Ο λόγος για τον Πάνο Αργιανίδη, γνωστό και ως μάνατζερ ράγκμπι. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η πλειοψηφία του κόσμου θα στεκόταν στο πλευρό του σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Αλλά το πέρασμά του από τον τηλεοπτικό φακό και η αναγνωρισιμότητά του ως μία «αστεία» φιγούρα ενός reality show, τον έκαναν αντικείμενο χλευασμού. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χλεύασαν την περίπτωσή του και το reaction «haha» στο Facebook είχε την τιμητική του. Πατήθηκε τόσες φορές, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως ζούμε σε μία άρρωστη κοινωνία. Μία κοινωνία που όπως σοφά έλεγε ο Αισχύλος, αρέσκεται στο να κλωτσάει αυτόν που βρίσκεται στο πάτωμα.

 

 

Στο μυαλό του μέσου χρήστη του διαδικτύου μία υπόθεση σοβαρή αποτέλεσε ένα αστείο γεγονός όπου θα μπορεί να ξεράσει τον φθόνο του. Να ξεφύγει λίγο από τη μετριότητά του και την μιζέρια που βιώνει στο γραφείο του και να χλευάσει μία κατάσταση που αποτελεί μάστιγα για τις σημερινές κοινωνίες. Σε κοινωνίες που μετά τον εγκλεισμό έρχονται αντιμέτωπες με ενεργειακές και ανθρωπιστικές κρίσεις. Αυξημένο άγχος, αισθήματα απομόνωσης, θυμού, λύπης και κατάθλιψης. Ο εγγενής ναρκισσισμός μας έχει υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα. Αυτός ο ψυχικός κλυδωνισμός έρχεται σε συνάρτηση με την πραγματικότητα των οικονομικών προβλημάτων και της ανεργίας. Η ψυχική μας υγεία έχει διαταραχθεί.

Συγγνώμη, γνώριζε κανείς πως υπάρχει ακόμη το Survivor;

Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν το κουράγιο και ντρέπονται να το εκμυστηρευτούν ακόμη και σε δικούς τους ανθρώπους. Άτομα που βρίσκονται στο στενό κύκλο της οικογένειάς μας, ο γείτονας που έχουμε αποξενωθεί και δεν ασχολούμαστε μαζί του (παρά μόνο να πληρώσει τα κοινόχρηστα), ο συνάδελφος στο γραφείο μας που τον βλέπουμε καθημερινά προβληματισμένο. Δεν έχουν καμία διαφορά με τον πρώην παίκτη του Survivor και νυν υπάλληλο του ΕΛΤΑ, Πάνο Αργιανίδη.

Το να χλευάζουμε την κατάστασή του είναι μία ντροπή για την κοινωνία και τον ίδιο μας τον εαυτό. Ας το σκεφτούμε την επόμενη φορά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved