Εσύ θα πλήρωνες κανονικό εισιτήριο για να μπεις μέσα σε μία πόλη;

Από το 2023 όσοι πάνε Βενετία θα τους περιμένει μία κάπως παράξενη έκπληξη.

Δεν είναι λίγο περίεργο που θα πρέπει πλέον να πληρώνουμε εισιτήριο για να μπούμε στην πόλη της Βενετίας; Άλλο να πληρώσεις να πας ένα σινεμά κι άλλο να πληρώσεις να μπεις απλά σε μία πόλη. Λίγο τραβηγμένο δεν ακούγεται; Δεν ξέρω. Το νέο μέτρο θα ισχύει από τις 16 Ιανουαρίου 2023 και θα κάνει τη Βενετία την πρώτη πόλη στον κόσμο που θα κόβει εισιτήρια στους επισκέπτες της. Πρωτοπορία σίγουρα. Μήπως όμως και αισχροκέρδεια; Ο δήμος τη Βενετίας ξέρει πως να βγάζει λεφτά από τους τουρίστες της, τώρα όμως το πάει λίγο στα άκρα με αυτό το νέο μέτρο.

 

 
 

Θα αναρωτιέσαι φυσικά γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Οι αρχές αποφάσισαν να πάρουν αυτό το παράξενο μέτρο γιατί ο κόσμος που επισκέπτεται την Βενετία, ειδικά το καλοκαίρι, πολλές φορές ξεπερνάει και τον ίδιο τον αριθμό των κατοίκων. Το κακό είναι όμως πως πολλοί από αυτούς δεν αφήνουν ούτε ένα ευρώ την πόλη και το μόνο που κάνουν είναι να την μολύνουν. Εμείς όμως δύσκολα μπορούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Από δική μας εμπειρία που είχαμε επισκεφτεί την Βενετία μπορούμε να πούμε πως είναι πρακτικά αδύνατον να μην φας λεφτά σε αυτή την πόλη. Όλο και κάτι θα πρέπει να φας ή να πιείς. Ίσως οι αρχές λίγο να υπερβάλλουν έτσι ώστε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

 

 
 

Γιατί ο George R.R. Martin δεν θα κάνει το χατίρι των αναγνωστών του;

Το μέτρο θα ισχύσει μόνο για αυτούς που θα αποφασίσουν να κάνουν απλά μία βόλτα στην πόλη κι όχι γι’ αυτούς που θα διαμένουν μέσα της. Το αντίτιμο θα κυμαίνεται από τα 8 έως τα 10 ευρώ. Ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο αν φανταστείς πόσοι τουρίστες συρρέουν κάθε μέρα στην Βενετία. Όσοι θα πιάνονται από τις αρχές να μην έχουν εισιτήριο τότε θα επιβαρύνονται με πρόστιμο του ύψους των 300 ευρώ.

Τι άλλο θ’ ακούσουμε άραγε; Μήπως να πληρώσουμε και για τον αέρα που θα αναπνέουμε στην φημισμένη Βενετία;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved