associated press H εικόνα του Mike Tyson σε αμαξίδιο μας θυμίζει ότι κανείς δεν είναι άτρωτος

Από την άλλη πολύ θα θέλαμε να πέσει πάνω σε κάποιον έξυπνο που «πάρκαρε για 5 λεπτάκια» σε ράμπα ή θέση αναπήρων.

Έχοντας μεγαλώσει με την εικόνα ενός ανθρώπου που σε έδινε την εντύπωση, και μάλλον τη σιγουριά, ότι δεν μπορεί να τον βάλει κάτω ούτε μια διμοιρία, το να τον βλέπεις με κινητικά προβλήματα, σε κάνει να αναθεωρείς για πολλές βεβαιότητες γύρω από τη ζωή. Το ίδιο συνέβη και όταν είδαμε τον κάποτε ανίκητο Muhammad Ali με τα πρώτα σημάδια της νόσου του Πάρκινσον.

Στην περίπτωση του Mike Tyson δεν είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση της υγείας του. Ο λόγος που τον είδαμε σε αναπηρικό αμαξίδιο σε αεροδρόμιο, είναι γιατί κατά καιρούς τον πιάνει ισχιαλγία και όταν τον πιάνει γερά δεν μπορεί ούτε να σταθεί στα πόδια του, πόσο μάλλον να περπατήσει. 

 

 

Ο ίδιος ο Mike Tyson εμφανίστηκε καθησυχαστικός στο κοινό και είπε ότι τον πιάνουν συχνά κρίσεις ισχιαλγίας, αλλά περνούν σχετικά γρήγορα. Είναι μια κοινή πάθηση για άντρες άνω των 30 ετών που έχουν ιστορικό τραυματισμών στη μέση και μπορεί ο Tyson να άφηνε το ρινγκ όρθιος τις περισσότερες φορές, όμως δεν έχει φάει και λίγες. 

Ενώ είναι μία πάθηση που έχει θεραπεία, o Mike Tyson αρνείται να μπει στο χειρουργείο γιατί θεωρεί χαμένο κόπο και χρόνο. Πιστεύει πως δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του, παρά το ότι δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, κι έτσι θέλει απλά να απολαύσει τη ζωή που του απομένει, ακόμα κι αν πρέπει να υποφέρει περιοδικά. 

 

 

Δεν ξέρουμε αν ο Iron Mike έχει αποκτήσει μια πιο νιχιλιστική διάθεση για τη ζωή ή απλά φοβάται το νυστέρι, όμως και πάλι, το να βλέπεις τον άνθρωπο που κέρδισε σε ηλικία μόλις 20 ετών των τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας στην κατηγορία βαρέων βαρών, είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση της θνητότητας όλων μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved