Γιατί ο George R.R. Martin δεν θα κάνει το χατίρι των αναγνωστών του;

Το Winds Of Winter δεν θα το τελειώσει ποτέ, δυστυχώς.

Όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω τι έχει συμβεί με τον George R.R. Martin και όλο αυτό το ζήτημα με το τελευταίο βιβλίο που κάποτε υποτίθεται πως θα διαβάζαμε. Τώρα είναι τελεσίδικο. Το βιβλίο δεν πρόκειται ποτέ να ολοκληρωθεί. Και γιατί να ολοκληρωθεί άλλωστε ρε παιδιά; Μπείτε λίγο στη θέση αυτού του ανθρώπου λίγο. Ο τύπος έφτιαξε μία από τις πιο καλές τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών και λούστηκε στην κυριολεξία με χρυσάφι από τα έσοδα της σειράς, τι να το κάνει άλλο ένα βιβλίο; Για τους φανς; Εντάξει ας δούμε και σε τι εποχές ζούμε. Όλα για το χρήμα δεν γίνονται; Δεν νομίζω ο Martin να έκατσε είκοσι και βάλε χρόνια να έγραψε ένα επικό πράγμα μόνο και μόνο για την ψυχή της μάνας του.

 

 
 

Ακόμη και ο Neil Gaiman πήρε το μέρος του μεγάλου συγγραφέα και είπε χαρακτηριστικά: «George R.R. Martin is not your bitch». Μία φράση που τα λέει όλα. Αν όμως πάρουμε τα δεδομένα υπόψιν μας θα καταλάβουμε γιατί είναι ανέφικτο για τον Martin να τελειώσει ένα τόσο δύσκολο βιβλίο. Από τη μία ο άνθρωπος είχε άπειρη δουλειά σαν συμπαραγωγός του Game Of Thrones. Σκέψου πόση δουλειά είχε πέσει για να καταφέρουν να κάνουν μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών στην τηλεόραση. Δεν το λες κι εύκολο task. Σκέψου μόνο πόσες ώρες θα έπρεπε να κάθεται στα γυρίσματα μόνο. Μιλάμε για πλήρης απασχόληση και κάτι παραπάνω έτσι;

Ο George R.R. Martin αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την spin off σειρά του Jon Snow

Επίσης πρέπει οι φανς των βιβλίων να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συνέβη στον Martin: ο τύπος πραγματικά «κάηκε» από το γράψιμο. Το έκαψε τόσο πολύ που πλέον δεν την πάλευε άλλο. Και μην ξεχνάμε πως είναι και 73 χρονών έτσι; Άλλες αντοχές έχει πλέον τώρα και άλλες όταν ξεκινούσε τα βιβλία πριν από τριάντα χρόνια. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί αλλάζουν τα έργα αλλά και οι ίδιοι οι συγγραφείς. Σίγουρα είναι λυπηρό να σκέφτεται κανείς όλους εκείνους τους ανθρώπους που επένδυσαν τα χρήματα τους σε μία σειρά βιβλίων που τελικά δεν θα τελειώσει ποτέ (ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ), είναι όμως αναγκαίο να καταλάβουμε και την θέση του Martin. Μιλάμε για τόνους πίεσης από τα στούντιο του HBO. Κι εδώ έχουμε σκληρά deadlines που δεν μπορεί κανείς να περάσει για κανέναν λόγο.

Όχι, δεν πειράζει Martin που δεν θα τελειώσεις το βιβλίο, εμείς σου χρωστάμε πολλά έτσι κι αλλιώς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved