Γιατί λιγοστεύουν οι προσφορές στα supermarket;

Καθημερινά βλέπουμε όλο και λιγότερες προσφορές στα ράφια. Ποιοι είναι οι λόγοι που συμβαίνει αυτό;

Όχι δεν είναι η ιδέα σου ότι λιγοστεύουν οι προσφορές στα ράφια των supermarket. Αυτή τη δυσαρέσκεια έρχεται να επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, Γιώργος Λεχουρίτης, τονίζοντας πως σταδιακά μειώνονται οι ποσότητες στις συσκευασίες προϊόντων. Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ένα μεμονωμένο προϊόν μπορεί να είναι φθηνότερο σε σύγκριση με το ίδιο σε συσκευασία προσφοράς.

 

 

«Tα απορρυπαντικά κοστίζουν πλέον 13 ευρώ οι 70 μεζούρες ενώ μέχρι πρότινος η ίδια συσκευασία περιείχε 90, το ένα κιλό παξιμάδια έγιναν 800 γραμμάρια και το ίδιο ισχύει για συσκευασμένα φρούτα και πλήθος προϊόντων. Ακόμη και τα σφουγγάρια κουζίνας συρρικνώθηκαν σε μέγεθος» ανέφερε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Λεχουρίτης. «Δεν είναι παράνομο, εάν η μείωση της ποσότητας χωρίς αλλαγή τιμής αναγράφεται στις συσκευασίες. Δεν είναι όμως και ηθικό. Τα μακαρόνια, οι μαργαρίνες, το γιαούρτι αλλά και σχεδόν όλες τις συσκευασίες, μέχρι και οι ζωοτροφές, είναι το τελευταίο εξάμηνο στην Ελλάδα προϊόντα με "κρυφές" ανατιμήσεις αφού οι επιχειρήσεις μειώνουν την ποσότητα στις συσκευασίες. Πρέπει το υπουργείο Ανάπτυξης να συνομιλήσει με βιομηχάνους γιατί πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή, αφού η ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ υποκρύπτούν τον πληθωρισμό με το τέχνασμα της μειωμένης ποσότητας».

H αύξηση της τιμής και στο παγωτό θα έχει πικρή γεύση στην τσέπη

Μάλιστα ο κύριος Λεχουρίτης έδωσε και την δική του συμβουλή αναφορικά με την απόδειξη. «Πρέπει να ελέγχεται η απόδειξη κι αν η τιμή είναι ίδια με αυτή στα ράφια και φυσικά είναι αδύνατον να μετράει ο κάθε καταναλωτής μεζούρες». Ανέφερε τέλος καταγγελία για αδιανόητη αύξηση 150% σε βρεφικό γάλα, ειδικό για αλλεργίες που «μέσα σε μια εβδομάδα έφτασε στα 29 – 34 ευρώ».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved