Η ανάρτηση του «Μαύρου Διαμαντιού» με αφορμή του «αντίο» του καλού του φίλου, Ρότζερ Φέντερερ είναι ένα μάθημα για όλους.

«Καλέ μου φίλε Ρότζερ…» ήταν τα πρώτα λόγια της ανατριχιαστικής ανάρτησης στο Facebook του Πελέ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να δακρύσει. Ο Ρότζερ Φέντερερ «κρέμασε» τη ρακέτα του οριστικά και πλέον το τένις περνάει και επίσημα σε νέα εποχή, χωρίς τον κορυφαίο αθλητή που έβγαλε ποτέ.

Όλοι λατρέψαμε το τένις λίγο παραπάνω λόγω Φέντερερ.

 

Κάθε αντίο και δύσκολο, όπως γίνεται σε κάθε κομμάτι της ζωής μας ωστόσο το θέμα είναι να βρίσκεις συνεχώς τρόπους και κίνητρα να συνεχίζεις τη ζωή σου, ακόμα και χωρίς την μεγάλη σου «αγάπη». Είτε αυτό λέγεται σχέση, είτε στην περίπτωση του Φέντερερ το τένις.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήξερε τι να κάνει μετά το μπάσκετ.

Ο GOAT του τένις πρέπει να βρει τον τρόπο να συνηθίσει τη ζωή του χωρίς το τένις, όπως άλλωστε έκαναν και πολλοί κορυφαίοι πριν από εκείνον. Άλλοι το χειρίστηκαν καλύτερα, άλλοι πάλι όχι. Ένας από τους κορυφαίους όλων πάντως, έδωσε την καλύτερη συμβουλή από όλες στον Φέντερερ και ταυτόχρονα στον κόσμο που αναζητεί τρόπους να ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση.

Εκείνος που έχει πει μερικές από τις κορυφαίες ατάκες που έχεις ακούσει ποτέ (στο παρακάτω άλμπουμ):

 

 

Ο Πελέ ξέρει

Σε μια ανάρτηση γεμάτη νόημα και αλληλεγγύη από τον έναν GOAT στον άλλον, το «μαύρο διαμάντι» του ποδοσφαίρου μπορεί να μην έπιασε ποτέ ρακέτα, αλλά γνωρίζει πολύ καλά πώς είναι να ζεις σαν κορυφαίος, να σε λατρεύει όλος ο κόσμος και μια μέρα να αναγκάζεσαι να τα αφήνεις όλα πίσω.

 

Η ανάρτηση έγραφε:

«Καλέ μου φίλε Ρότζερ. Η απόφασή σου να σταματήσεις να κάνεις αυτό που αγαπάς είναι πάντα επώδυνο και εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο μπορούμε να βρούμε πάντα παρηγοριά αντιλαμβανόμενοι πως δώσαμε ό,τι είχαμε σε κάθε πρόκληση που βρέθηκε μπροστά μας όλα αυτά τα χρόνια. Μπορώ να φανταστώ ότι είναι πολύ δύσκολη για σένα αυτή η μέρα. Για την αγάπη των οπαδών σου, για το παιχνίδι ή για τους φίλους που έκανες στη διαδρομή σου, να ξέρεις ότι το ταξίδι σου είχε τεράστια επίδραση σε όλο τον κόσμο. Είσαι, και θα είσαι πάντα, ένα είδωλο».

 

 

Κανένα σχόλιο, μονάχα βαθιά υπόκλιση και ένα μάθημα ζωής από έναν GOAT προς έναν άλλον. Κατ’ επέκταση όμως από έναν GOAT προς κάθε άνθρωπο που καλείται να κάνει το βήμα παρακάτω στη ζωή του.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved