Ο Mark Zuckerberg μπορεί τώρα άνετα να σε νικήσει σε ένα καβγά

Είναι όμως η νέα του ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες ένα παράξενο επικοινωνιακό κόλπο;

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Προς το χειρότερο, προς το καλύτερο, κανείς δεν ξέρει ακριβώς. Πλέον ό,τι κάνουμε πρέπει να περάσει μέσα από έναν ιντερνετικό δίαυλο. Χωρίς αυτό το εικονικό πέρασμα δεν είναι εφικτό να αυτοχαρακτηριστούμε κι αυτός ο «χαρακτηρισμός» είναι φαινομενικά πολύ ζωτικός για την δημόσια εικόνα μας. Σε αυτό το σημείο τα social media μπαίνουν μπροστά και μας δίνουν την «ευκαιρία» της ζωής μας. Από την άλλη όμως είναι ελαφρώς καταπιεστικό να πρέπει να καταγράφουμε σε εικόνα ό,τι ζούμε την κάθε στιγμή.

Η νέα εποχή της μοναρχίας κάτω από το ισχνό σκήπτρο του Καρόλου του Τρίτου

Ο ίδιος ο εμπνευστής αυτής της τάσης πραγμάτων, ο Mark Zuckerberg, ο άνθρωπος που οραματίστηκε ουσιαστικά το παρόν μας, μεταμορφώνεται τώρα ο ίδιος σε ένα τέτοιο πειραματικό "μοντέλο", για όλους εμάς που θέλουμε να μάθουμε πως γίνεται από τον ίδιο τον "δάσκαλο".

 

 

Επικοινωνιακό κόλπο η προπόνηση του στις πολεμικές τέχνες; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ. Είναι τυχαίο άραγε που ο πιο διάσημος podcaster των ΗΠΑ, ο Joe Rogan, σχολίασε το βίντεο του Zuckerberg; Εντάξει ίσως να γίνομαι κάπως παρανοϊκός, ίσως να έχω δει πολλές φορές το Conspiracy Theory, δεν ξέρω. Μπορεί να είμαι απλά κουραστικός. Όλοι όμως τα έχουμε αισθανθεί όλα αυτά λίγο ή πολύ.

 

7uyZJ7S

 

Πότε πάλι ξεκίνησε ο Zuckerberg πολεμικές τέχνες; Γιατί αποφάσισε να αφήσει τον κόσμο να δει τις ικανότητες του τώρα, σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή; Έχει όλο αυτό σχέση με την πτωτική πορεία του Meta; Μήπως θέλει να δείχνει relevant με αυτόν τον τρόπο; Όλα ετούτα είναι ερωτήματα που δημιουργούνται μέσα μου όταν βλέπω κάτι τέτοιο. Μπαίνω στη θέση αυτού του ισχυρού άντρα και σκέφτομαι: τι ανάγκη έχει αυτός να αποδείξει τον ανδρισμό του στον κόσμο όλο; Μήπως απλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ έξυπνο επιχειρηματικό τρικ; Κρίση ηλικίας μήπως; 

 

 

Το δημοσίευμα μιλάει για την νέα ενασχόληση του Mark. Μάλιστα προπονητής του είναι ο διάσημος MMA Fighter, Khai Wu, ο οποίος πόσταρε πάραυτα το βίντεο στον λογαριασμό του στο Insta. Ο ίδιος ο Zuckerberg ήταν καλεσμένος στο podcast του Rogan κι εκεί εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο η προπόνηση του.

 

M11usZz

 

Conspiracy Theory: Όταν ο Mel Gibson έγινε η επιτομή του γνήσιου συνωμοσιολόγου

Τώρα διάσημοι μαχητές του MMA βγαίνουν και λένε πως θέλουν να παλέψουν με τον Zucky. Μάλιστα. Αυτή είναι η νέα τάση λοιπόν. Άνευ ουσίας δημοσιεύματα. Άνευ ουσίας σχόλια κι άνευ ουσίας πράξεις. Κι όλα αυτά στο βωμό της επιχειρηματικότητας που δεν ξέρει πως να εμποτιστεί στο μυαλό των ανθρώπων.

 

lckhDEI

 

Αυτά τα γνωρίζαμε ήδη, τίποτα καινούριο. Το τρομακτικό είναι πως αυτό το “Don’t Look Up” effect έχει αρχίσει κι εξαπλώνεται παντού. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι λυσσασμένα μόνο για την viral είδηση σε μία φάση που στην Ευρώπη (και όχι μόνο, ας δούμε τη Μέση Ανατολή λίγο) διενεργείται ένας φρικτός πόλεμος, την ίδια στιγμή που η οικονομία βυθίζεται στο μαύρο σκότος, την ίδια στιγμή που καμία είδηση δεν έχει ουσία ή λόγο ύπαρξης.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved