Όταν η Ελισάβετ συναντούσε για πρώτη φορά τους διασημότερους κιθαρίστες

Και δεν είχε ιδέα ποιοι είναι.

Κάποτε η αγαπημένη Βασίλισσα της Αγγλίας συνάντησε τους 4 πιο διάσημους και καταξιωμένους κιθαρίστες της ροκ μουσικής. Οι Brian May, Jimmy Page, Eric Clapton και Jeff Beck συνάντησαν εντελώς ψαρωμένοι την Βασίλισσα, εκείνη όμως δεν είχε ιδέα για το ποιοι είναι και για το τι πρεσβεύουν.

Eric Clapton: Ο άνθρωπος που έβαλε τα γνήσια blues στην pop κουλτούρα

Χάλια μαύρα δηλαδή κι εδώ μιλάμε για το 2005. Η Ελισάβετ δεν είχε ιδέα για το τι σημαίνει ροκ εντ ρολ.

Έτσι μία ωραία απογευματινή ώρα ένα βανάκι πήρε τους πιο διάσημους κιθαρίστες όλων των εποχών και ένας βασιλικός σφουγγοκωλάριος τους λέει «τώρα αλάνια μου θα σας πάμε στο παλάτι, ήρθε η ώρα της αλήθειας, θα φάτε καλά, θα καρδαμώσετε, αλλά μην πιείτε πολύ, να είστε νηφάλιοι, μην κάνετε καμιά αηδία, θα δοξάσουμε επίσημα την τεράστια Αγγλική Αυτοκρατορία της Μουσικής, οπότε κανονίστε, να είστε κόσμιοι, φτιάξτε μαλλί, βάλτε καλό κουστουμάκι-πουκαμισάκι-γραβατούλα, θα γνωρίσετε την βασίλισσα μας ρεμάλια, να είστε κύριοι, το παλάτι δεν είναι αρένα ούτε κωλοχανείο»

 

 
 

Το τρελό αυτό σκηνικό έγινε μέσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όταν ήθελαν να γιορτάσουν τις επιτυχίες της μουσικής βιομηχανίας της Αγγλίας. Τι το ήθελαν, η γυναίκα δεν είχε ιδέα ούτε από σόλο ούτε από ριφάκια. Μπροστά της είχε τα τέρατα της ροκ μουσική κι αυτή τους είχε ντύσει λες και ήταν ορκωτοί λογιστές του κράτους.

Δηλαδή εντάξει, καλή και άγια η Ελισάβετ η συγχωρεμένη αλλά όμως είναι δυνατόν να μην έχει ιδέα τι σημαίνει Led Zeppelin; Εδώ ο κακομοίρης ο ψηλολέλεκας ο Brian May είχε κάνει συγκρότημα με τον τίτλο της (Queen) κι αυτή τον ρωτάει, «μα με τι ασχολείσθε τέλος πάντων βρε παιδί μου, είστε και ψηλός…». «Μα με το ροκ εντ ρολ κυρία βασιλισσούλα μας, δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται;» της λέει ο Brian May.

Led Zeppelin: Η άνοδος και η πτώση των θρυλικών ιερέων του hard rock

Και στη συνέχεια πάει στον άλλο ογκόλιθο τον Jimmy Page τον οποίο και είχαν ντύσει σάμπως και ήτανε νυχτερινός ρεσεψιονίστας σε ξενοδοχείο δύο αστέρων στο Αγρίνιο. Το μαλλί γλειμμένο (σε κάποια φάση η βασίλισσα τον ρωτάει, «μα λουστήκατε; Θα κρυώσετε αγαπητέ, να σας φέρω ένα πιστολάκι…) και μετά πήγε στον αρχιερέα του μοντέρνου blues rock Eric Clapton ο οποίος με τη σειρά του μοιάζει με γενικό γραμματέα της εφορίας αρχαιοτήτων της Λάρισας.

queen2

Για το τέλος κρατάμε το αλάνι τον Jeff Beck που μάλλον είναι και ο πιο νορμάλ μιας και κράτησε το φυσικό του ροκ μαλλί, έκανε το καθιερωμένο κομμωτηριάκι του αλα αλογοχαίτη και μοιάζει να μην δίνει δυάρα για τη βασίλισσα, τη χαιρετούρα και τις κάμερες. Μάλλον ο τύπος είχε σκάσει εκεί μόνο για το φαγητό και τη φασούλα.

Σκέψου να είχαν σκάσει στο παλάτι και οι Sex Pistols τι θα γινόταν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved