associated press Ο Elon Musk κράζει το «Lord of the Rings» της Amazon και το διαδίκτυο παραληρεί

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο Τόλκιν θα γυρίζει στον τάφο του».

Ο Elon Musk δε μασάει τα λόγια του. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε και ανεξαρτήτως αν συμφωνείς μαζί του, οφείλεις να του το δώσεις. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επέκρινε τη σειρά του Amazon Prime «The Lord of the Rings: Rings of Power» γράφοντας στο Twitter ότι ο εκλιπών συγγραφέας JRR Tolkien θα «γυρίζει στον τάφο του».

Επεκτείνοντας γιατί δεν του άρεσε το show, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι «σχεδόν κάθε άνδρας χαρακτήρας μέχρι στιγμής είναι δειλός, βλάκας ή και τα δύο», προσθέτοντας ότι «μόνο η Galadriel είναι γενναία, έξυπνη και όμορφη». Η Galadriel, την οποία υποδύεται η Ουαλή ηθοποιός Morfydd Clark, είναι ένα ξωτικό – πολεμίστρια και η πρωταγωνίστρια της σειράς που διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα του «The Hobbit» και του «Lord of the Rings».

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι o Musk έχει μια μακροχρόνια κόντρα και αντιπαλότητα με τον ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, μία αντιπαλότητα που έχει ενταθεί καθώς το SpaceX του Musk και το Blue Origin του Bezos έχουν άμεσο ανταγωνισμό. Η έχθρα μεταξύ των δύο πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου οδήγησε τον CEO της Tesla να τρολάρει τον Bezos και τις εταιρείες του.

Lord of the Rings: Το τελευταίο τρέιλερ είναι πραγματικό έπος

Μέχρι στιγμές το Rings of Power έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία για την Amazon, έχοντας 25.000.000 θεατές για τα δύο πρώτα επεισόδια, κάτι που αποτελεί την κορυφαία πρεμιέρα της πλατφόρμας από τότε που δημιουργήθηκε. Οι κριτικοί έχουν αντιδράσει επίσης θετικά, με το show να περηφανεύεται για την βαθμολογία των κριτικών, 85% στο Rotten Tomatoes και 71% στο Metacritic. Οι βαθμολογίες του κοινού, από την άλλη πλευρά, ήταν χαμηλές, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

 

 

Φυσικά μέσα σε όλη αυτή την παράνοια, κάποια διαδικτυακά trolls βρήκαν τον χώρο ώστε να ρίξουν τον ρατσιστικό οχέτο τους. Διαφωνούν με την επιλογή της σειράς να συμπεριλάβει μη λευκούς χαρακτήρες. Μια κριτική που είναι εσφαλμένη. Ο Tolkien όχι μόνο συμπεριέλαβε έγχρωμους ανθρώπους στις ιστορίες του αλλά τα harfoots περιγράφονται ως όντα με καφετί δέρμα.

Όπως και να ‘χει, ο  Musk βρήκε ακόμη μια καλή ευκαιρία ώστε να τα βάλει με τον Bezos. Σε μία κοντρά δισεκατομμυριούχων που τσακώνονται σαν έφηβοι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved