Twitter Η επιλογή «Λογαριασμός Ρεύματος» στον «Τροχό της Τύχης» είναι η απόλυτη εξαθλίωση

Πρωινάδικο στην Βρετανία έχει ως έπαθλο τους λογαριασμούς ρεύματος και ντράπηκε και η ντροπή.

Ακόμη δεν έχουμε χωνέψει τα καλαμαράκια και το σαγανάκι από τις ταβέρνες και το κλίμα προετοιμάζεται. Ο Χειμώνας θα είναι βαρύς και οι τιμές θα εκτοξευθούν. Αυξήσεις θα δούμε μόνο σε λογαριασμούς ρεύματος ή σε προϊόντα και φυσικά όχι στην τσέπη μας. Έχουν φροντίσει ήδη να φτιάξουν το κλίμα ορισμένα ΜΜΕ και Υπουργοί που αρέσκονται να προβάλλουν τα μουτράκια τους στο γυαλί. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο. Ολόκληρη η Ευρώπη «τρέμει» τον φετινό Χειμώνα αλλά όπως συμβαίνει πάντα σε περιόδους κρίσης, τη λυπητερή θα πληρώσει η πλειοψηφία. Οι πολίτες που θα δουν την τσέπη τους να «ματώνει» ή αλλιώς θα υποφέρουν από το κρύο και την πείνα.

Εκτός κι αν η τύχη τούς χαμογελάσει. Διότι σε μία πρωινή εκπομπή στη Μεγάλη Βρετανία, αυτή η κρίση αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για ένα τηλεοπτικό show. Συγκεκριμένα στο τελευταίο επεισόδιο του «This Morning», οι παρουσιαστές προσφέρουν ως έπαθλο στον «Τρόχο της Τύχης» την πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας του φετινού Χειμώνα. Ένα σενάριο βγαλμένο από επεισόδιο του Black Mirror ή του Squid Game.

Οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν μία φόρμα συμμετοχής και αν είναι τυχεροί και περάσουν στην τελική φάση, τόσο έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ ένα λαμπερό τροχό γεμάτο με βραβεία. Ωστόσο εκτός από τα δώρα και τα χρήματα (το μεγάλο έπαθλο είναι στις 1.000 λίρες), υπάρχει και η επιλογή «λογαριασμοί ρεύματος». Με την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας να αγγίζει τον «Ύψιστο», πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν αυτή τη λύση ως «Θείο Δώρο». Σε περίπτωση που το βελάκι του Τροχού σταματήσει στην επιλογή «λογαριασμός ρεύματος», τότε η εκπομπή καλύπτει τους λογαριασμούς μέχρι το τέλος τους έτους.

Προφανώς και αυτό προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών στο Διαδίκτυο. «Το #ThisMorning έχει γίνει εντελώς δυστοπικό, όπως στο Black Mirror, προσφέροντας να πληρώνει λογαριασμούς ρεύματος ως έπαθλο διαγωνισμού», σχολίασε επικριτικά ένας χρήστης, με έναν άλλον να τονίζει: «Δεν χρειαζόμαστε εκπομπές παιχνιδιών αλλά μία κυβέρνηση που θα κάνει τον καθένα ικανό να πληρώσει τους λογαριασμούς του ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Όλοι θα «προσκυνούσαμε» το αφεντικό μας αν μας πλήρωνε το ρεύμα

Η εκπομπή προβλήθηκε λίγο πριν ανακοινωθεί η Λιζ Τρας ως νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη διοίκηση της χώρας. Στα δικά μας, ελπίζουμε να μην ζήσουμε ανάλογες στιγμές με Γιώργο Λιάγκα ή Γρηγόρη Αρναούτογλου να γυρίζουν τον Τροχό της Τύχης ώστε να πληρώσουμε το ρεύμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved