O σκηνοθέτης Joseph Kosinski αποκάλυψε τη στιγμή που έδειξε στον Val Kilmer τη σκηνή του

Top Gun 2 δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τον Tom “Iceman” Kazansky και αυτός ήταν εκεί χάρη σε δύο ανθρώπους και την τεχνολογία.

Ο σκηνοθέτης του επικού sequel έδωσε συνέντευξη στο Hollywood Reporter και μεταξύ άλλων μίλησε για την πολύ δύσκολη στιγμή που έζησε όταν πήγε να δείξει στον Val Kilmer τη σκηνή που γύρισαν γι’αυτόν. To sequel του Top Gun ήταν δεδομένο ότι θα βασιζόταν στην εξέλιξη του χαρακτήρα του Tom Cruise, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τον Iceman του Val Kilmer. 

Όλη η γνωστή πλέον σκηνή, σκηνοθετήθηκε σχεδόν από τον Tom Cruise, αυτός είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Άρα όταν έπρεπε να τη δει ο Kilmer, o Kosinski είχε ένα παραπάνω άγχος. Ο Kilmer είχε τη δυνατότητα να δει κι άλλες σκηνές της ταινίας πριν το τελικό editing και η γνώμη του μέτρησε σε πολλά σημεία για την πιστότητά της, όμως ειδικά για αυτή τη σκηνή όλοι είχαν άγχος γιατί ήθελαν να τον ευχαριστήσουν μέσα από αυτή τη σκηνή.

 

 

Τελικά όλα πήγαν καλύτερα του αναμενόμενου. O Kilmer έπαψε για λίγο να είναι Iceman και συγκινήθηκε βλέποντας τη σκηνή και χάρηκε πραγματικά με το αποτέλεσμα. Ήταν μια μεγάλη ανακούφιση και για τον Kosinski και για τον Cruise.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα προβλήματα υγείας που έχει ο Val Kilmer, η φωνή που ακούμε στην ταινία είναι η δική του ηχογραφημένη και δεν ακούμε το αποτέλεσμα κάποιου προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης και κάποιο ηχομοντάζ. 

Η παρουσία του Iceman στην ταινία ήταν απαραίτητη και κανένα πρόβλημα υγεία δεν θα μπορούσε να τον κρατήσει μακρία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν το Top Gun 2, αλλά μια άλλη ταινία. Αυτό σύμφωνα με τους συντελεστές της ταινίας δεν κρίθηκε απαραίτητο μόνο για λόγους νοσταλγίας και των απαιτούμενων αναφορών σύνδεσης με το παλιό καλό Top Gun, αλλά για έναν πιο ουσιαστικό λόγο.

 

 

Όπως και στο πρώτο Top Gun που είδαμε τον χαρακτήρα του Maverick να ωριμάζει και να εξελίσσεται μέσα από τη σχέση που διαμόρφωσε με τον Iceman, έτσι και στο sequel έπρεπε να είναι παρών ο Iceman για να δούμε τον Maverick να εξελίσσεται στον νέο του ρόλο σαν γερόλυκος του προγραμματος Top Gun. Για την επιμονή τους και την επιλογή τους, αξίζουν ξεχωριστά συγχαρητήρια στους Kosinski και Cruise. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved