O Mark Zuckerberg δεν συμφωνεί με το τσιπάκι που θέλει να μας βάλει ο Elon Musk

Μήπως φοβάται ότι θα καταλάβουμε όλοι ότι είναι cyborg τελικά;

Ο Joe Rogan μπορεί να έχει πει πολλά αμφιλεγόμενα πράγματα κατά καιρούς, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην του βγάλει το καπέλο ότι ξέρει να κάνει ένα πραγματικά ενδιαφέρον podcast. Αυτή το φορά είχε καλεσμένο τον Mark Zuckerberg και όπως αναμενόταν, είχε μερικά «ζουμερά» πράγματα να πει. 

Ξεκινώντας από το αν τελικά είναι cyborg ή όχι, παραδέχθηκε ότι γέλασε με τα memes που κατέκλυσαν τα social media, αν και έπρεπε να τα δει σε άλλες πλατφόρμες γιατί το αφεντικό του facebook και του instagram δεν έχει σόσιαλ, γιατί μάλλον τηρεί το ρητό του υποκόσμου: Don’t get high on your own supply. 

 

 

Στη συνέχεια τα έβαλε με τον πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου και αυτό όχι γιατί τον ζηλεύει για την πρωτιά του, αλλά για το Neuralink. Κάνοντας τάληρα το θέμα με το τσιπάκι, εξήγησε στον Rogan και στους ακροατές του, ότι αυτό το εγκεφαλικό εμφύτευμα δεν είναι ακόμα αρκετά εξελιγμένο για χρήση σε ανθρώπους χωρίς αναπηρίες. Η δυσκολία με αυτή την επαναστατική τεχνολογία, σύμφωνα με τον Zuckerberg, είναι ότι δεν υπάρχει μια απευθείας σύνδεση του τσιπ με τον εγκέφαλο για να είναι απολύτως λειτουργικό. 

Θεωρητικά το Neuralink δεν θα μας κάνει τηλεκατευθυνόμενα ζόμπι, αλλά θα βοηθήσει ανθρώπους με διαφόρων ειδών αναπηρίες να ελέγχουν ηλεκτρικές συσκευές, από υπολογιστές, μέχρι κινητά τηλέφωνα. Ο Musk έχει υποσχεθεί ότι η το τσιπάκι θα είναι έτοιμο μέσα στη χρονιά, αλλά ο Zuckerberg διατηρεί τις αμφιβολίες του. Μάλιστα η καθυστέρηση δεν θα είναι μερικούς μήνες, αλλά μερικές δεκαετίες.

Ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιου είδους να βοηθήσει ανάπηρους ανθρώπους να επικοινωνήσουν και να ελέγξουν συσκευές μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά αυτό που φαντάζεται ο Musk ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί να βάλει ένα τσιπάκι για να γίνει Iron Man, θα εξακολουθήσει να είναι επιστημονική φαντασία για τα επόμενα 20 χρόνια τουλάχιστον. 

 

 

Αφού γκρέμισε (;) τα όνειρα του Elon Musk, ο ισχυρός άνθρωπος των σόσιαλ, βρήκε το πάτημα να διαφημίσει την πραμάτεια του, δηλαδή την εικονική πραγματικότητα του Metaverse που θα επιτρέψει σε εκατομμύρια κόσμου να δουλέψει και να «ταξιδέψει». Ο όρος τηλεργασία αποκτά νέο νόημα σε ένα περιβάλλον VR σε συνθήκες επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ μέσα από την ίδια τεχνολογία θα μπορούμε να «επισκεφτούμε» στη στιγμή μέρη που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα τα βλέπαμε με φυσικά παρουσία. 

Νομίζουμε ότι απλά ο Zuckerberg  θέλησε να μειώσει την αξία του Neuralink για να δείξει το πόσο σπουδαίο αναμένεται να είναι το Metaverse, αλλά τουλάχιστον απέδειξε ότι δεν είναι cyborg μιας και ο Rogan τον έβαλε να πιει νερό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved