Intime Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξενέρα από την κακοκαιρία όταν είσαι σε νησί

Πήγες διακοπές για να απολαύσεις ήλιο και θάλασσα και τελικά βλέπεις γκρίζο και λάσπες.

Περιμένεις σχεδόν έναν χρόνο γι’ αυτήν την εβδομάδα ή τις 10 μέρες που θα φύγεις επιτέλους από την πόλη. Θα μπεις στο πλοίο της γραμμής, θα κατέβεις στο νησί, θα αράξεις στην παραλία για να σε κάψει ο ήλιος, το αλάτι και να απολαύσεις το γαλάζιο της θάλασσας. Να φας στα ταβερνάκια του χωριού, να πιεις τα κοκτέιλ σου, να κοιμηθείς αγκαλιά με την κοπέλα σου το βράδυ ή να φλερτάρεις αν πας με τους κολλητούς. Ήλιος. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα παράπονο από βιταμίνη D. Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο στο μυαλό σου;

 

 

Μα φυσικά η κακοκαιρία. Κάτι που δεν περίμενες ποτέ να συμβεί τον Αύγουστο στο πιο όμορφο οικόπεδο του πλανήτη. Κι όμως. Σ’ έχει προειδοποιήσει ήδη η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο καιρού, είχες δει ήδη τα σημάδια αλλά δεν το πίστευες. Νιώθεις επίσημα ο πιο άτυχος άνθρωπος του κόσμου. Εκείνες οι ημέρες ξεκούρασης θα έρθουν αλλά θα έρθουν μαζί με καταιγίδες, βροχές, πλημμύρες και μια μουντάδα που θυμίζει Νοέμβριο.

Μήπως στις διακοπές γίνεσαι εμμονικός;

Όχι διάολε δεν πήγα διακοπές στο Μάντσεστερ (τουλάχιστον θα έβλεπα τον Κριστιάνο) αλλά στα ελληνικά νησιά.

Η κακοκαιρία στις καλοκαιρινές διακοπές είναι η μεγαλύτερη ξενέρα που μπορεί να σου συμβεί. Η μεγαλύτερη ατυχία. Ίσως να σ’ έχει καταραστεί εκείνη η πρώην που δε θέλει να σε βλέπει να περνάς καλά στη ζωή σου. Τουλάχιστον όταν είναι μακριά σου. Αλήθεια ποιος θα ήθελε αντί για καλαμαράκια και τσίπουρο, να πίνει ζεστή σοκολάτα κοιτώντας το γκρι του ουρανού στις Κυκλάδες; Χμ, κανείς. Κανείς φυσιολογικός τέλος πάντων.

 

 

Η κακοκαιρία στις καλοκαιρινές διακοπές είναι αμαρτία από τον ίδιο τον Θεό. Διακοπές σημαίνει ήλιος μέχρι τα μπούνια, να κυκλοφορείς χωρίς μπλούζα και χωρίς παπούτσια. Με παντόφλες για να μη σε καίει η άμμος και όχι για να μην πατήσεις λάσπες. Η καταιγίδα στις διακοπές είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Τα βάζεις με τον εαυτό σου, νιώθεις καταραμένος, πως έχεις κάνει κάτι πολύ κακό σε μία προηγούμενη ζωή για να το πληρώνεις αυτό. Η ίδια η Κόλαση αλλά χωρίς φλόγες. Η απόλυτη μιζέρια, η απόλυτη άρνηση.

Όσοι δεν έχουμε φύγει ακόμη για καλοκαιρινές διακοπές, ζούμε με την αγωνία της κακοκαιρίας. Ελπίζοντας πως όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα και από Σαββατοκύριακο θα καταφέρουμε να απολαύσουμε το μπλε του Αιγαίου, τον ήλιο να ψήνει το κορμί μας και τα stories μας στο Instagram δεν θα «μυρίζουν» μιζέρια. Αλλά μία ακόμη ένδειξη πως το καλοκαίρι θα τελειώσει όταν το αποφασίσουμε εμείς. Όχι ο καιρός.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved