Pexels Φωτογραφία από άδειο γραφείο στα social media: Πιο εκνευριστικό και από σέλφι στην παραλία

Το να δείχνεις ότι όλοι λείπουν και εσύ είσαι γραφείο το καλοκαίρι δεν σε κάνει καλύτερο, ούτε πιο εργατικό. Ή μήπως κάνουμε λάθος;

Η κατάσταση είναι η εξής. Είναι Αύγουστος και οι περισσότεροι ακόμα λείπουν, κάνουν διακοπές και αράζουν σε κάποια παραλία, άλλοι πάλι έχουν πάρει την άδειά τους νωρίτερα, έχουν επιστρέψει στο γραφείο και προσπαθούν να επιστέψουν σε ρυθμούς εργασίας. Δεν είναι πολλοί όμως, για αυτό και το γραφείο θυμίζει αγώνα κεκλεισμένων των θυρών της Super League που στην κερκίδα έχουν θέση μονάχα επίσημοι και παράγοντες. Εν ολίγοις μιλάς στο τηλέφωνο και ακούς τον αντίλαλο από τα βάθη του ορόφου, καθώς είσαι μόνος μαζί με 3-4 ηρωικούς συνεργάτες και πραγματικά νιώθεις τελευταίος επιζών. Τελευταίος των Μοϊκανών εντελώς.

Έχεις και εσύ κολλητό που γκρινιάζει για διακοπές ενώ έχει φύγει με ένα μήνα άδεια;

Επίσης μια και είχαμε καταιγίδα (ενδεχομένως να έχουμε και άλλη), αρκετοί δρόμοι έκλεισαν και πολύς κόσμος δεν κατάφερε να είναι στο γραφείο και αποφάσισε να κάνει remote δουλειά (τηλεργασία), ειδικά από τη στιγμή που τον Αύγουστο τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά πριν φτάσει η ώρα της κολάσεως του Σεπτεμβρίου. Αυτές μάλιστα, είναι στάνταρ περιπτώσεις που συμβαίνουν τελευταία αλλά βλέπουμε στα social media κάποιον από το γραφείο να ανεβάζει φωτογραφίες από το άδειο γραφείο, λες και προκαλεί κόσμο να του στείλει μήνυμα, όπως αυτά στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Ταυτόχρονα όμως γεννάει και μερικά πιο κακοπροαίρετα μηνύματα, όπως «πολύ “δουλειά” κάνει αυτή η εταιρία», ένα ειρωνικό «σκίζεστε» και πολλά ακόμα που αυτός που τις ανέβασε δεν έχει σκεφτεί καλά ότι μπορεί να σημαίνουν για τους γύρω του. Ειδικά σε αυτούς που έχουν κάποιο θέμα μετακίνησης ή απλά έχουν άδεια.

Γιατί πλέον έχει αλλάξει η έννοια της άδειάς μας τα καλοκαίρια;

Δεν είσαι ηρωικός και ας θες να νιώθεις έτσι

Θα μας πεις τι μας νοιάζει και λογικό, αλλά κρίμα δεν είναι να δει κάποια φωτογραφία κάποιος άλλος προϊστάμενος, με πιο ηγετικό ρόλο, να του κάνουν κάνα πείραγμα του τύπου «στην εταιρία σου δεν δουλεύει κανείς» και να του «λασκάρει» καμιά βίδα με αποτέλεσμα να κάνει τον βίο-αβίωτο μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του στο εργατικό προσωπικό, απλά και μόνο γιατί κάποιος ήθελε να το παίξει σκληρά εργαζόμενος το καλοκαίρι ή θύμα της εργασίας, όταν μάλιστα αυτός έχει επιλέξει να φύγει πολύ νωρίτερα για διακοπές;

 

 

Εσύ λοιπόν που είσαι στο γραφείο τον Αύγουστο και έχεις πάει διακοπές ήδη σκέψου λίγο καλύτερα πριν βάλεις κάποιο story ή post στα social media από το άδειο γραφείο, τι αντίκτυπο θα έχει στους άλλους που δεν κατάφεραν να έρθουν ή που έχουν άδεια (αν υπάρχουν κοπανατζήδες είναι άλλο θέμα). Μην τρέφεις αυταπάτες αν σε κοιτάνε από εδώ και πέρα με μισό μάτι οι συνεργάτες γιατί σε θεωρούν «γλοιώδη» ή σπιούνο από εδώ και πέρα, ασχέτως αν εσύ το έβαλες γιατί πίστευες ότι θα «τραβήξει» στα social media το κεκλεισμένων των θυρών γραφείο του Αυγούστου. Για να σε προλάβουμε το λέμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved