Η αληθινή φωνή του Darth Vader ήταν πολύ «επαρχιώτικη» για να μπει στο Star Wars

Ο ηθοποιός που χάρισε την γνωστή φωνή του στον μεγάλο κακό του Star Wars έμεινε για καιρό κρυμμένος.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ηθοποιούς να ζητούν να κρύψουν τα ονόματά τους από τους τίτλους μιας ταινίας στην οποία έχουν πρωταγωνιστήσει. Η Kathleen Turner επέλεξε να μην πιστωθεί για τον φωνητικό ρόλο της ως Jessica Rabbit στο Who Framed Roger Rabbit του Robert Zemeckis. Ο Gary Oldman, εν τω μεταξύ, αποφάσισε να παίξει τον Mason Verger στο Hannibal «ανώνυμα» για να πειραματιστεί με τον ρόλο του.

Ο Gary Oldman κοιμόταν σε φέρετρο στα γυρίσματα του Dracula για να μπει στον ρόλο

Ωστόσο, ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα είναι ο James Earl Jones, ο οποίος έκανε τη φωνή του Darth Vader στην αρχική τριλογία του Star Wars. Ο Jones ήταν καθιερωμένος ηθοποιός από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, έχοντας κάνει όνομα στο Broadway και μάλιστα κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του ως o μποξέρ Jack Johnson.

 

 
 

Ωστόσο, στο ντεμπούτο του στη φωνή, ο Jones αποφάσισε να μην επισυνάψει το όνομά του στο Star Wars μέχρι την τελευταία ταινία της τριλογίας, το Return of the Jedi. Ο λόγος για την απόφαση του Jones ήταν από σεβασμό προς τον άνδρα κάτω από τη μάσκα - τον David Prowse. Ο Βρετανός ηθοποιός ερμήνευσε όλες τις γραμμές του Darth Vader κάτω από το εμβληματικό κοστούμι, παρόλο που εξέφρασε ανησυχίες ότι η φωνή του θα ήταν πολύ πνιγμένη.

 

 
 

Ο David Prowse καθησυχάστηκε από τον ίδιο τον Lucas ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος θα ηχογραφηθεί εκ νέου στο post-production. Δεν ήξερε όμως ότι η φωνή του δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί. Αντίθετα, ο Lucas προσέλαβε τον Jones για να γίνει τελικά ο πιο απειλητικός και κλασικός ήχος του διάσημου κακού.

Kenobi: Ποιος δεν τρελάθηκε με τη μεταμόρφωση του Anakin σε Darth Vader

Αυτό οφείλεται στο ότι η "άξεστη" κι έντονη προφορά του Devonshire του Prowse δεν είχε το ίδιο τρομακτικό αποτέλεσμα με αυτή που ανήκε στον Jones – Οι τεχνικοί και το crew της ταινίας έφτασαν στο σημείο να ονομάσουν τον ηθοποιό Prowse the «Darth Farmer» λόγω της επαρχιώτικης προφοράς του.

 

 

Ηχογραφώντας όλες τις γραμμές του σε μόλις δυόμισι ώρες, πήρε 7.500 δολάρια. Ο Jones ισχυρίζεται ότι έβλεπε τον ρόλο του ως τίποτα περισσότερο από «ειδικά εφέ», δηλώνοντας ότι ο Prowse «είναι ο Vader».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved